OMÜ Öğrencisi 'Altay'ın 3D Modellemesini Yaptı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencisi Sefa Özhazinedar, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ve 'Altay' ismi verilen...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencisi Sefa Özhazinedar, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ve 'Altay' ismi verilen ilk milli tankın 3D modellemesini yaptı.

İnternetteki resimleri referans alarak, tankın modellemesini yapan Samsun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Özhazinedar, gerçeğine oldukça yakın bir sonuç almayı başardı.

Bu çalışmanın, yeni tankların üretimine destek olacağını kaydeden Sefa Özhazinedar, “Geçen yıl 3 boyutlu tank modelleme ve palet animasyonu konusunu Grafik Animasyon dersinde görmüştük. Ancak o zaman milli tankımız Altay’ın farklı açılardan yüksek çözünürlüklü resimleri internette bulunmuyordu. Biz de bunun için Abram tankını modellemiştik. Tankımızın tanıtımı yapılınca ve her açıdan resimleri yüksek çözünürlüklü olarak internette yer alınca, Altay’ın modellemesini yapmak aklıma geldi. İlk denemem ve birçok hatam olmasına karşın resimlerdeki görüntüye oldukça yakın bir modelleme yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonraki denemelerimde gerçeğine daha da yaklaşmayı ümit ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: