Omü Rektörünün Üniversite Aday Öğrencilerine Mesajı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, üniversitenin resmi internet sitesinden üniversite adaylarına mesaj...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, üniversitenin resmi internet sitesinden üniversite adaylarına mesaj yayınladı.

Tercih yapacak olan üniversite adaylarına “OMÜ’de sizi aramızda görmek istiyoruz” diye çağrıda bulunan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, OMÜ’nün Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içersinde olduğunu söyledi.

Türkiye’de yükseköğretim okuma oranının her yıl arttığını belirten Rektör Akan, “Bu nedenle, birçok yeni üniversite açılmış olmasına rağmen talep azalmamaktadır.Üniversite eğitimi almak isteyen gençler artık istihdam imkanını öncelemektedirler. Üniversite yıllarını iyi eğitim veren bir bölümde geçirmek çok önemli. Nitelikli bir eğitimin yanı sıra, hayatınızın bu en önemli yıllarını barınma ve geçinme sıkıntısı çekmeden, zamanı yollarda harcamadan, sosyal ve kültürel etkinliklere kolayca katılabileceğiniz bir ortamda yaşamanız da önemli ve önceliklidir. OMÜ, yetkinliği ve sayısı üst düzeyde öğretim elemanına sahiptir. Bin kişisi öğretim üyesi olmak üzere 2 bin 100’e ulaşan öğretim elemanı, ülkemizde çok az sayıda üniversitede bulunmaktadır. Derslikleri, laboratuarları, uygulama mekanları eksiksizdir. Üniversitemizde, 185 ön lisans-lisans diploma programı, 80 yüksek lisans ve 60’ı aşkın doktora programıyla her aşama ve türde eğitim ihtiyacı karşılanmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

OMÜ’nün birçok alanda Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içersinde olduğuna dikkat çeken Akan, “Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi imkanlarla, yurt içi veya yurt dışında istediğiniz bir üniversitede bir yılınızı geçirebilirsiniz. Üniversitemizde, 70 değişik ülkeden bin 300’ü bulan uluslararası öğrenciyle tanışma, kültürlerini tanıma ve onlarla başta İngilizce olmak üzere başka bir dilin pratiğini yapma şansına sahip olacaksınız. Deniz ve ormanın kucaklaştığı kampuslarda, çok keyifli öğrencilik yıllarının sonunda rahatlıkla meslek sahibi olma şansına sahip bir OMÜ’lü olarak sizi de aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: