Omü Sağlık Günleri Seminerleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (OMÜSEM) düzenlediği “OMÜ Sağlık Günleri” Canik Kültür Merkezi’nde (CKM)...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (OMÜSEM) düzenlediği “OMÜ Sağlık Günleri” Canik Kültür Merkezi’nde (CKM) yapıldı.

CKM konferans salonunda düzenlenen ve Prof.Dr. Ömer Lütfi İyigün tarafından verilen “Boyun ve Bel Fıtıkları” konulu seminere Canik ilçesinde oturan bayanlar katıldı. Boyun ve bel fıtıkları hakkında bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ömer Lütfi İyigün, “Boyun fıtığının nedenleri trafik kazaları, travmalar, şoförlük, boynu çok etkileyen bir meslektir. Frenler, manevralar ve çarpmalar, trafik kazaları, günlük hayatın gerilimleri, boyunun yanlış hareketleri ve yanlış pozisyonları, emosyonel gerginlik, boyun kaslarında zayıflık, yaşlanmaya bağlı kemik yapısındaki dejeneratif değişiklikler, boyun kireçlenmesi, uzun süreli bilgisayar ve daktilo kullananlar sürekli tek noktaya odaklaştıkları için boyun kaslarının yeterince hareket etmemesi sonucu ağrı çekerler. Ayrıca ev işleri, dikiş nakış, temizlik, perde asma, silme gibi bunlar son derece boyun ağrılarını arttıran faktörlerdir. Bu yüzden kadınlarda boyun ağrılarının görülme sıklığı daha fazladır” dedi.

Reklam
Reklam

Boyun fıtıklarındaki ameliyat önerilerinden de bahseden İyigün, “İlaç tedavisi ve istirahata cevap vermiyorsa, kolda ortaya çıkan kuvvetsizlik, duyu kaybı, idrar ve dışkılama problemleri birkaç saat önce başlamış ise ilk 12 - 24 saat arasında acil cerrahi tedavi uygulanır. Omurilik basısına neden olan santral disk hernisi, total veya kısmi omurilik zedelenmesi varsa, takip edilen hastada ilerleyici veya ani belirgin kuvvet kaybı oluşursa, koldaki şikayetlere ek olarak servikal MR’ı da omurilikte myelomalazi yani boyun fıtığının omuriliği belirgin derecede sıkıştırmasına bağlı omurilik zedelenmesi izlenmesi tablosunda kesinlikle ameliyat gereklidir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: