OMÜ Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Ilk Yardım Eğitimi Veriliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Hekimliği Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere uygulamalı ilk yardım eğitimi veriliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere uygulamalı ilk yardım eğitimi veriliyor. Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kurs Koordinratörü Doç.Dr. Cevat Nisbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, veteriner hekimlerin de insan sağlığı açısından ilk yardım eğitimi almasının önemli olduğunu söyledi. Nisbet, veteriner öğrencilere hekimlik mesleği öğretisine ek olarak acil durumlarda ilk müdahale verilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, " Türkiye'de yılık 500 binin üzerinde trafik kazasının meydana geliyor. Ayrıca, deprem, toprak kayması, yangın, darp, silah ve iş kazaları gibi nice küçük ihmalden kaynaklanan binlerce insanımız hayatını kaybediyor veya ömür boyu sakat kalabiliyor. Can kurtarma, hekimlik mesleğine özgü bir tema olsa da, sıradan bir insan da acil durumda küçük müdahaleler ile hayatı kurtarabilmektedir. Bu nedenle veteriner hekimliği öğrencilerimizin hekimlik mesleği öğretisine ilave olarak acil durumlarda ilk müdahale becerisi kazanmaları hekimlik kimliklerinin kalitesini daha da artıracaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin ilk yardım eğitim almasını önemsiyoruz" dedi. Nisbet, ilk yardım eğitiminin OMÜ Tıp Fakültesi Acil tıp Anabilim Dalı öğretim üyelerince verildiğini ve bu eğitimi alan öğrencliere sertifika verildiğini de kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: