OMÜ’de Dünya Gönüllüler Günü etkinliği

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Samsun AB Bilgi Merkezi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun...

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Samsun AB Bilgi Merkezi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Valiliği, TEGV Samsun Eğitim Parkı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle 2011 Avrupa Gönüllüler Yılı ve 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü sebebiyle etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte, Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Kurumsal Gelişim ve Sivil Toplum Bölümü Sektör Yöneticisi Eser Canalioğlu Çınar, TEGV Samsun EP Müdürü Gülhanım Civelekoğlu, OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut, düşüncelerini dile getirdi.
Programda konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, gönüllü kişiyi, herhangi bir beklentisi ya da çıkarı olmadan bir işi kendiliğinden yapan olarak tanımladı. Vali Aksoy, “Aslında geleneksel yapımızda var olan bu kavram, bireysel olarak yapılmakla birlikte toplumsal olarak da yapılmaktadır. Fakat dünya geneline bakıldığında, Türkiye’de yapılan çalışmaların arzu edilen düzeyde değildir. Ülkemizde gönüllülük adına düzenlenen birçok faaliyet var. Cumhurbaşkanlığı koordinesinde geliştirilen “emekliyiz gönüllüyüz” projesini örnekler içinde verebiliriz.” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Mürzioğlu da bünyelerindeki AB Bilgi Merkezi’nin çocuklardan gençlere, polislerden kadınlara kadar pek çok hedef gruba yönelik etkinlikler gerçekleştirdiğini hatırlattı. Mürzioğlu, dünyada pek çok alanda değişimin temelini ifade eden gönüllülük hususunun, Türk toplumu için oldukça eskilere dayandığını kaydetti. Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu anımsatan OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Gümüş, genç gönüllülerle birlikte çeşitli hizmet projelerini hayata geçirmek ve gençlerin enerjilerini topluma yararlı hale dönüştürmenin, ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.
TEGV Samsun EP Müdürü Gülhanım Civelekoğlu ise Samsun’da gerçekleştirilen gönüllü çalışmalara ilişkin TEGV Örneği ve İşbirliği Alanları konulu bir sunum yaptı. Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş da ‘Gönüllülük nedir?’ başlıklı konuşmasında, “Binyıl Kalkınma Hedefleri”, “Dünya Gönüllüler Günü”, “Dünyada ve Türkiye’de yapılan gönüllülük çalışmaları ve STK’ ların çalışma alanlarına değindi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Kurumsal Gelişim ve Sivil Toplum Bölümü Sektör Yöneticisi Eser Canalioğlu Çınar da “2011 Avrupa Gönüllülük Yılı ve AB Gözüyle Gönüllülük Çalışmaları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Çınar, sunumunda günün öneminden ve AB gönüllülük amaçlarından söz etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz