OMÜ'de Hemşireliğin Geleceği Masaya Yatırıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) 'Hemşirelik Haftası' kapsamında düzenlenen, "Bin Yıl Hedefleri: Enfeksiyon Kontrolünde Hemşire" başlıklı panelde...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) 'Hemşirelik Haftası' kapsamında düzenlenen, "Bin Yıl Hedefleri: Enfeksiyon Kontrolünde Hemşire" başlıklı panelde mesleğin geleceği konuşuldu.

OMÜ Samsun Sağlık Yüksekokulu (SSYO) Hemşirelik Bölümü tarafından organize edilen panel, Samsun Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda sağlık çalışanlarının yoğun katılımı ile yapıldı. Panele; Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sırrı Kılıç, SSYO Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan SSYO Müdür Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlknur Aydın Avcı, "Hemşirelik insana saygı ve değeri üst düzeyde tutan bir meslektir. Mesleğimizin daha iyi bir konuma gelmesi ve gerçek hemşirelik uygulamalarının yaygınlaştırılması için üzerimize düşen görevlerin farkında olmalı ve bunu sağlamak için önemli roller üstlenmeliyiz. Bu anlayışla mesleğimizi yükseltmeyi ve her geçen gün daha üst seviyelere getirmeyi amaçladığımız, birlikte geleceğe dönük hedefler ve ümitle nice hemşirelik haftaları diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sırrı Kılıç’ın yönetimindeki panelde, sırasıyla Öğretim Görevlisi Selda Rızalar, "ICN 2013 Teması-Boşlukları Giderme: Bin Yıl Kalkınma Hedefleri”, Prof. Dr. Sırrı Kılıç; "Hastane Enfeksiyonları ve Hemşirenin Rolü", Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay, "Gebelik, Doğum ve Sonrası Dönemde Enfeksiyon Kontrolü" ve Öğretim Görevlisi Dr. Esra Tural da "Çocuk Hastalıklarında Multidisipliner Yaklaşım ve Enfeksiyon Kontrolü" başlıklı konuşmalar yapıldı.

Panelin sonunda panelistlere katılım belgeleri verildi ve hemşirelik mesleğinde 30. yılını dolduran Yrd. Doç. Dr Birsen Altay’a ve Öğretim Görevlisi Gülsen Sucu’ya plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: