OMÜ’de ‘Öğrenci, Okul ve Dersane Bağlamında Öğretmen’ paneli yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Öğrenci, Okul, Dershane Bağlamında...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Öğrenci, Okul, Dershane Bağlamında Öğretmen konulu panel düzenledi. Fakültenin konferans salonunda yapılan panelde öğretmen ve öğretmen adayları görüşlerini aktardı.
OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ile Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Panelde Mithat Paşa Anadolu Lisesi Türk Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Kaymakçı, Birey Dershaneleri Kurucu Müdürü İsmail Kılıçarslan ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Arzu Günday ise konuşmacı olarak yer aldı.
Yöneticiliğini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz’ın yaptığı panelde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Arzu Günday, öğretmenliği tercih etmesinde sınıf öğretmeninin kendisine olumlu bir model olmasının etkisi bulunduğunu söyledi. Günday, “Zaman içinde tanıdığım birçok öğretmenin özelikleri içinde doğru ya da yanlış bulduklarım olurdu. Bunlar içinde yanlış olarak gördüklerimi eleyip doğru bulduklarımı benimsedim. Öğretmek çok önemli ve zor bir iş. Öğretmeyi öğretmek ve iyi bir öğretmen olabilmek için iyi bir eğitim süreci geçirmenin gerekli olduğunu biliyorum..” dedi.
Mithat Paşa Anadolu Lisesi Türk Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Kaymakçı, çocuklarımızın eğitimine özel önem verilmeli ve onların gereksiz bilgi yükünden korunması gerektiğini kaydetti. Kaymakçı, “Eğitimde öncelik insanın mutluluğudur. Kültür bağlarının ortak noktaları eğitimle elde edilir. Çocuklar toplumumuzun atılım gücüdür ancak onların ellerine birer bilgisayar tutuşturmak, onların başarıya yönlendirmek anlamını taşımaz. Bırakın başarıyı; bilgisayarı yanlış kullanmak başarıları da engeller. Oyun ve eğlenceye yönelik dijital ortam gençliği uyutmaya yöneltirse, kültürsüz eğitimsiz bir toplum oluşur.” değerlendirmesinde bulundu.
Birey Dershaneleri Kurucu Müdürü İsmail Kılıçarslan ise dershanelerin ortaya çıkışına ve yaygınlaşmasına neden olan faktörleri anlattı. Kılıçarslan, “1960’dan sonra da kurulmaya başlanan dershaneler bugünkü şekillerini almıştır. Dershanelerin aileler tarafında tercih edilmesinin çeşitli faktörleri vardır. Bunlar; dershanelerin başarının anahtarı olarak görülmesi, veli ve öğrencilerin birbirleri üzerindeki baskıları ve velilerin çocuklarına yapılan yatırım olarak görmesidir. Başarının temeli öğrencinin düzenli, programlı konulara detaylı çalışmasından geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz