OMÜ'de Rektörlük seçimine doğru

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve rektör adayı Prof. Dr. Tayfun Alper,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve rektör adayı Prof. Dr. Tayfun Alper, "Üniversitenin her bir birimini birlikte çalışan, birlikte yaşayan, saygı gösteren, saygı gören bireylerden oluşan bir insan fabrikası haline getirmeyi amaçlıyorum" dedi.

Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OMÜ'yü daha demokratik, adil yönetilen, bilimsel yönü güçlü, huzurlu ve tanınır bir üniversite yapmak için rektörlüğe aday olduğunu söyledi.

Kendisinin 20 yılı aşkın süredir OMÜ'de görev yaptığını ve 5 ayrı rektörlük dönemi yaşadığını ifade eden Alper, "OMÜ'nün gelişmesi Türkiye genelinde değil dünya çapında tanınına bir üniversite olmasını arzuluyorum. Her seçim döneminde iyiden, adaletten, huzurdan yana yeşeren umutlarım her rektörlük döneminde hayal kırıklığına, bıkkınlığa, bezginliğe dönüştüğünü görüyoruz. Artık böyle olmasını istemiyoruz. Üniversitenin her bir birimini birlikte çalışan, birlikte yaşayan, saygı gösteren, saygı gören bireylerden oluşan bir insan fabrikası haline getirmeyi amaçlıyorum. Bu düşüncelerle arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık" dedi.

Reklam
Reklam

"Üniversitelerde demokrasiyi yaşayabilmek için demokrat insanlar gereklidir" diyen Alper, üniversitenin halkla bütünleşen bilimsel yönü güçlü, başarılarıyla adını duyuran bir üniversite olmasını arzuladığını ifade etti.

OMÜ'de huzur ortamının sağlanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Alper şunları kaydetti:

"Adını mili mücadele ile simgeleşen Ondokuz Mayıs şehrinden alan üniversitemiz bugüne kadar soruşturmalar, kavgalar ve çeşitli olumsuzluklarla anıldı. Artık halkla bütünleşen, öğretim üyeleri, personelleri ve öğrencileri ile bir bütün olan adını olumsuzluklarla değil başarılarla duyuran bir üniversite hayal ediyorum. bu hayalimizi gerçekleştirmek içinde yola çıktık. yBen bir bilim insanıyım. Hiç kimseye vaatlerde bulunmuyorum. Herkesin hak ettiğini alabileceği, çalışanın kazanabileceği, adil yönetim anlayışıyla idare edilen bir ortam oluşturmak istiyorum. Bunun için bu göreve talip oldum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: