OMÜ'lü Akademisyen Ve Öğrenciler TÜBİTAK Destekleri Konusunda Bilgilendirildi

TÜBİTAK ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle, akademisyenler ile öğrencilere yönelik düzenlenen burs ve destek...

TÜBİTAK ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle, akademisyenler ile öğrencilere yönelik düzenlenen burs ve destek programları bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.

OMÜ Atatürk ve Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya; Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, TÜBİTAK’dan görevli uzmanlar ve akademisyenler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, TÜBİTAK’ın son 10 yıl içerisinde büyük gelişme kaydettiğini bu nedenle yeni yeni destek projeleri ve bursların eklendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

TÜBİTAK’ın yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ciddi anlamda destekleri olduğunu belirten Leblebicioğlu, “Bu dış destekler üniversitemiz açısından da çok önemli ve ben de bunu çok önemsiyorum. TÜBİTAK’tan gelen arkadaşlara burada oldukları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu toplantının dışında hepimizi ilgilendirdiğini düşündüğüm başka bir konuya da değinmek istiyorum. Bugün 17 Nisan. Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü. Kendisi 30 yaşındaydı. Göğüs cerrahisi uzmanıydı. Maalesef Gaziantep’te mefhum bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ruhu şad olsun. Hem sağlık çalışanlarına, hem de ülkemizde yaşayan insanlarımıza karşı işlenen bu şiddet umarım son olmuştur. Daha fazla Ersinler katledilmesin diyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Mühendislik Grubu'nda görevli Dr. Bora Kat, destek programları konusunda ayrıntılı sunum yaptı. Dr. Bora Kat’ın ardından, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'ndan Uzman Meliğ Güneş, burs ve destek programlarına değinerek yeni açılan yurt içi, yurt dışı destekler ile burs programları hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Toplantı, karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: