Omü’lü Öğrenciler, Odtü’de Yaşanan Olayları Eleştirdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili yürüyüş yaparak...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili yürüyüş yaparak basın açıklamasında bulundular.

OMÜ’de eğitim ve öğretim gören bir grup öğrenci Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Mühendislik Fakültesi önünde toplanan öğrenciler ellerinde pankart ve dövizlerle Fen-Edebiyat Fakültesi’ne kadar sloganlarla yürüyüş düzenledi. Fen-Edebiyat Fakültesi önünde grup adına basın açıklaması yapan Eda Karakaş adlı öğrenci, ODTÜ’deki öğrencilerin direnişlerini selamladıklarını söyledi. Eda Karakaş, “Binlerce devrimci genç yetiştirmiş olan ODTÜ’ye girmek isten başbakan, öğrencilerin direnişleriyle karşı karşıya kalmış, elini kolunu sallaya sallaya rahatça giremeyeceğini görmüştür. ODTÜ’yü kuşatma altına alna polisin öğrencilerin yürüyüşe geçmesiyle saldırması bir olmuş, saatlerce biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etmiştir. Bu saldırı sonucu bir çok öğrenci rahatsızlanmış, ağır yaralanmış ve bir öğrencide yoğun bakıma kaldırılmıştır. Bizler Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri olarak ODTÜ’lü öğrencilerin direnişlerini selamlıyor. AK Parti’nin karanlığına ve saldırılarına karşı her alanda mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Hükmet aleyhinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: