OMÜ’lü Öğrencilerden Horonlu Protesto

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (ÖMÜ) öğrencileri, üniversite tarafından haklarında soruşturma açılan 28 arkadaşlarından 14'ü hakkında...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (ÖMÜ) öğrencileri, üniversite tarafından haklarında soruşturma açılan 28 arkadaşlarından 14'ü hakkında uzaklaştırma cezası verilmesini horon oynayarak protesto etti.

OMÜ Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler sloganlar eşliğinde rektörlük binası önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklamada bulunan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Metin Erol, "İki yıl önce yaşanan bir olayda, OMÜ rektörlüğü öğrenci olmayan kişi ve derneklere stant izni verirken, üniversite içinde yaratılan provokasyona göz yummuştur. Bu olayda da 28 öğrenci hakkında soruşturma açılmış, 14 öğrenciye bir aydan bir döneme kadar uzaklaştırma cezası verilmiştir. OMÜ Rektörlüğü’nün devrimci- demokrat öğrencilere karşı uyguladığı tavır kabul edilemez." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Erol ve beraberindeki bazı üniversite öğrencileri, OMÜ Genel Sekreteri Selahattin Özyurt ile 30 dakika görüştü. Bu sürede rektörlük önünde bekleyişlerini sürdüren üniversite öğrencileri, yanlarında getirdikleri tulum ve kemençe eşliğinde horon teperek slogan attı.

OMÜ Genel Sekreteri Özyurt ile görüşen ekipte yer alan öğrencilerden Yıldırım Beyazıt, soruşturma açılan öğrencilerin durumunun üniversite yönetimi tarafından tekrar değerlendirileceğini söyledi.

Öğrenciler, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: