Omurilik felçliler, yaz okuluna gidecek çocuklar için forma üretiyor

Omurilik Felçlileri Derneği’ndeki atölyelerde tekstil alanında üretim yapan engelliler, Yenimahalle Belediyesi’nin Çayyolu’nda açtığı organik pazar...

Omurilik Felçlileri Derneği’ndeki atölyelerde tekstil alanında üretim yapan engelliler, Yenimahalle Belediyesi’nin Çayyolu’nda açtığı organik pazar için file üretiminin ardından şimdi de yaz okullarına devam edecek çocukların kıyafetlerini imal ediyor.

Üretimlerine devam eden engellilere, öğrenciler de destek oluyor. 12 kişilik bir ekiple Çayyolu’ndaki Omurilik Felçlileri Derneği binasında üretim yapan engellileri lise ve üniversitelerden gelen öğrenciler yalnız bırakmıyor. Sosyal sorumluluk dersi kapsamında derneğe gelen öğrenciler engellilerle beraber üretim yapıyor. Yaz okulu kıyafetlerini üreten engelliler, sabah 09.00'dan akşam 18.00’e kadar çalışıyor. Bin 600 adet şort ve tişört üreten engelliler, üretimin yoğunluğuna göre hafta sonu da üretimlerine ara vermiyor.

Reklam
Reklam

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Engelli kardeşlerimiz toplumdan soyutlanmadan üretim yapıyor, hem çalışmanın hem de para kazanmanın hazzını duyuyorlar.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: