Omuzundan kopan kolu başarılı ameliyatla yerine dikildi

Geçirdiği trafik kazası sonucundan sağ kolu omuz seviyesinden kopan Ahmet Bardak’ın kolu Osmaniye Devlet Hastanesinde...

Geçirdiği trafik kazası sonucundan sağ kolu omuz seviyesinden kopan Ahmet Bardak’ın kolu Osmaniye Devlet Hastanesinde 6 saat süren başarılı bir ameliyatla dikildi.
Ameliyatı, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Bilsev İnce’nin yanı sıra Tramvaloji Uzmanı Dr. Melikşah Topalhan ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Feray Funda Baçgel gerçekleştirdi.
Ameliyat hakkında bilgi veren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bilsev İnce, kolu kopan hastanın acil ameliyata alındığını söyleyerek, “Hastamız Bahçe civarında kaza geçirdikten sonra kısa bir süre içinde Bahçe 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı ile hastanemize getirildi. Acil müdahaleden sonra hastamızın kolunu replante ettik, yeniden yerine diktik. Şu an için kolu iyi dolaşım yapıyor. Kolunun fonksiyonlarının yerine gelmesi hastanın fizik tedaviye cevap vermesi ile 1–1,5 yıl arasında değişecek. Koldaki kemik ve damarların durumu iyi ancak sinirler parçalanmıştı, elin fonksiyonlarını korumaya çalıştık. Parçalı bir yaralanmaydı. Normalde bu tür kollar replante edilemez. Çünkü damarlarda ezilmiş ve parçalanmıştır. Hasta tedavi sürecinin ardından günlük işlerini yapabilecek ama sinirlerin hasar görmesinden dolayı ince işler dediğimiz örneğin bir tornavida ile bir vidayı sıkamayacak.” dedi.
Ameliyat sonrasında konuşan Ahmet Bardak ise kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür ederek, “Bu ameliyatın Osmaniye’de bir ilk olduğunu duydum. Ameliyata giren tüm doktorlarıma ve Osmaniye devlet hastanesi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz