On bin kişi Hz Muhammed için yürüdü

ERBİL (İHA) - Avrupa'nın bazı gazetelerinde Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasını protesto etmek üzere Irak'ın Erbil kentinde toplanan 10 bin kişilik bir grup, Danimarka bayrakları yakarak yürüyüş yaptı.

İlk olarak Danimarka'nın düşük tirajlı bir gazetesinde yayınlanan karikatürlere tepkiler sürerken Irak'ın Erbil kentinde 10 bin kişi gösteri yaptı. İçişleri Bakanlığı önünde toplanan kalabalık grup, Danimarka aleyhinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Sözde Kürt parlamentosuna kadar yürüyen kalabalık bu kez Danimarka bayrakları yakarak olayları protesto etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride 100 kişilik bir müezzin grubu Danimarka gazetesinin kapanması ve bu ülkenin mallarının protesto edilmesi için sözde Kürt parlamentosuna dilekçe verdi.

Reklam
Reklam

Hoca Malla Beşir isimli protestocu Danimarka'yı kınadıklarını belirterek, "O iğrenç olayı gerçekleştiren Danimarka'yı kınıyoruz. Bu olayda hem gazete hem de hükümet suçludur. Bizim dinimiz İslamiyet, bir barış dinidir ve biz de her zaman barıştırıcıyız. Biz başka dinin bizim dinimize karışmasını ve suçlamasını kabul etmiyoruz. Biz burada Danimarka'yı kınıyoruz ve suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Yaklaşık 3 saat süren gösterilerin ardından kalabalık grup sloganlar atarak dağıldı.