Ona hak ettiği değeri verin! Her gün avokado yediğimizde vücudumuzda oluşacak değişiklikler

Avokadonun kendisini geçtim o çekirdeğinde bile şifa var şifa! Diğer yiyeceklere göre çok daha fazla lif içeren avokadoyu düzenli olarak yediğinizde bakın neler oluyor.

Meksika, Orta Amerika ve Guam'a has bir meyve olan avokado içerdiği vitaminler sayesinden cilt sağlığından sindirim sistemine kadar fayda sağlayabiliyor. Son zamanlarda Türkiye'de benimsenen avokadoyu hemen hemen her markette bulmak mümkün. Ulaşabilirliğimiz artmışken bol bol tüketip faydalarından yararlanmak lazım.

Avokadoyu cildinize uyguladığınızda esneklik ve yumuşaklık verir. Nemlendirmesinin yanı sıra gerçek bir koruyucudur. Cildi zararlı UV ışınlarından korur. Kırışılıklara karşı savaş açan avokadonun maskesini 30'lu yaşlardan sonra muhakkak uygulayın. Kuru ciltlerde meydana gelen kızarıklık ve kaşıntıyı önler.

Böcek ısırıklıklarına karşı etkilidir. Isırık sonucu oluşan ağrı ve acıyı hafifletir. Deride oluşan tahrişi önler.

Etkili bir E vitamini deposudur. Protein açısından zengin olması ve güçlü bir E vitamini deposu olması sebebiyle birçok hastalığa neden olan serbest radikallerle savaşır. Bünyenizi kuvvetlendirir.

Saç sağlığı için son derece önemlidir. Saç diplerini besler ve saç köklerini kuvvetlendirir. Avokadoyu bir yağ ile karıştırdığınızda saç diplerine uygulamanız daha rahat ve kolay olacaktır. Avokadlo saç maskesini haftada bir uygulayın. Uyguladığınız maske saç dökülmelerini de önleyecektir.

Avokadonun içerdiği protein miktarı birçok gıdaya göre daha fazladır. Bu sebeple çocukların gelişim döneminde avokado tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Lifli bir gıda olan avokado sağlıklı bir sindirimin doğal kaynağıdır. Kahvaltıda düzenli olarak tüketirseniz kabızlık probleminin yok olduğunu göreceksiniz. Ancak tüketilen avokado miktarı da önemli. Yağlı bir yiyecek olduğu için abartıya kaçmamak lazım.

Ağız içinde bulunan kötü bakteriler nefesinizin kötü kokmasına neden olur. Avokadonun bu bakterileri temizleme özelliği vardır.

Folat, kalp sağlığı açısından hayati önem taşır. Avokado meyvesi ise folat bakımından zengin bir meyvedir. Günde bir fincan avokado günlük ihtiyacın yüzde 23'ünü karşılar.

Bir adet avokado muzda olandan daha fazla potasyum içerir.

Göz sağlığını koruyan avokado sarı nokta ve katarakt hastalığını önler.

Oleik asit bakımından zengin olan meyve prostat kanserinde tümör büyümesinin önüne geçer. Hatta kanserli hücreleri yok edebilir.

Avokado çekirdeği aminoasitlerin yüzde 70'ini içerir. Afrodizyak etkisiyle libidoyu artırır. Canlandırıcı etkiye sahiptir ve vücut direncini arıtır.