Önal: Teröristlerle Kucaklaşan Vekillere Gereği Yapılacak

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, teröristlerle kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlılarının kaldırılması için meclise bir...

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, teröristlerle kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlılarının kaldırılması için meclise bir fezleke gelmesi durumunda gerekenin yapılacağını belirtti.

Katıldığı Radyo 80 Özel programında Şükrü Tozluklu ve Erkan Dinç’in sorularını yanıtlayan Önal milletvekillerinin sınırsız dokunulmaz olmadığını ve milletvekillerinin bunu bilmesi gerektiğini söyledi.

Devletin polisine ve askerine kurşun atan, onun canına kast eden insanların ve bunların sırtını sıvazlayanların da bir karşılık görmesi gerektiğini vurgulayan Suat Önal, “Teröristin sırtını sıvazlayan ve sırtını teröriste sıvazlatanlara karşı bizim hoşgörümüz olamaz. PKK’lılarla kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için meclise muhtemelen bir fezleke gelecek. Van Cumhuriyet Başsavcılığı bir süreci başlattı. Bu meclise geldiği zaman tabii ki bunun gereği yapılacak. Bu noktada terörü öven, teröristleri destekleyen ve onların sırtını sıvazlayan bir yaklaşımın karşılıksız kalmaması gerekir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BDP’lilerin çıkmaz içinde olduklarını artık kendilerinin de gördüğünü söyleyen Milletvekili Önal, “Demokratik yollardan gelirler TBMM’de konuşurlar, önerilerini ve düşüncelerini orada yansıtırlar. Yine demokratik yollardan seçim süreci geldiğinde halkımız bunların düşüncelerine kıymet verir ve itibar ederse ancak o şekilde siyasi mücadelesini sürdürürler. Yoksa hangi anlayış masum insanların, 1 yaşındaki bir bebeğin bir bomba ile katledilmesine sıcak bakabilir. Bu bir hak arayışı olarak görebilir mi? Bunların şiddetle kınanması ve bu tür eylemleri destekleyen düşüncelerinde hukuken gerekli cevabı alması gerekir. Bu davranışlar TBMM’de karşılığını bulacak ve daha sonraki süreçte bu insanlarda kendilerine çeki düzen vereceklerdir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: