Onatça, Avrupalı İşadamlarına Doğu Akdeniz’de Yatırım Çağrısı Yaptı

Türk Girişim İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri...

Türk Girişim İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, Avrupalı işadamlarını Doğu Akdeniz’e yatırıma davet etti.

DASİFED Başkanı Onatça, Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği’nin (UBCCE) işbirliğinde düzenlenen Viyana Ekonomik Forumu’nda “Türkiye: Bölgesel Ekonominin Önemli Aktörü” konulu konferansa katıldı.

Açılışını Viyana Ekonomik Forumu Başkanı ve Eski Avusturya Başbakan Yardımcısı Dr. Erhard Busek ve Türkiye Büyükelçisi Ayşe Sezgin’in yaptığı konferansta TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz de bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

DASİFED Başkanı Onatça, ekonomik sıkıntı yaşayan Avrupa’nın Türkiye’de yapılacak işbirliği ve ortak yatırımlarla büyümeye devam edebileceğini söyledi. Avrupalı işadamlarına, “Daralan pazar, artan maliyet sorununuzu bizlerle birlikte hareket ederek, ortak yatırım yaparak aşabilirsiniz” önerisinde bulunan Onatça, Türkiye’de yatırımın cazibe merkezi olarak da Doğu Akdeniz Bölgesi’ni adres gösterdi.

Avrupalı meslektaşlarına yeni teşvik yasasının detaylarıyla ilgili bilgi veren DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, “Verimli topraklarıyla Adana, limanıyla Mersin, Ortadoğu’ya açılan kapı Hatay ve teşvik yıldızı Osmaniye’den oluşan Doğu Akdeniz bölgesi sizleri bekliyor. Bu kentlerin yerel yöneticileri, biz iş dünyası STK’ları sizlerle her türlü işbirliğine hazırız. Ekonomik sıkıntılarla kaybettiğiniz dinamizm yeniden harekete geçirilebilir. Büyüyen ekonomimizin getirdiği fırsatlarla ortak yatırımlar gerçekleştirebilir, yeni pazarlara birlikte açılabiliriz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: