Onbinler Taksim'de Buluştu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de düzenlenen kutlamalara onbinlerce kişi katıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de düzenlenen kutlamalara onbinlerce kişi katıldı.

Sabah saatlerinden itibaren 3 farklı noktada toplanan gruplar, sloganlar eşliğinde Taksim'e yürüdü. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşlerin ardından gruplar, üstleri arandıktan sonra alana alındı. Alanda toplanan onbinlerce kişi hep bir ağızdan, "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları attı. Ardından sahneye çıkan görevliler, işçilerin isteklerini sıraladı. Daha sonra oyuncu Altan Gördüm, 1 Mayıs Komitesi adına bir konuşma yaptı. Gördüm, "Bize 'siz kimsiniz' diyorlar. 'Sponsor buluruz, tiyatroları özelleştiririz'

Reklam
Reklam

diyorlar. Senin görevin sponsor bulmak değil, sanatçıya destek vermek. Şirket değil, devlet yönetiyorsunuz. Biz size 'siz kimsiniz' diyoruz. Unutmayın ki sanat yapanlar her zaman daha güçlüdür. Bugün birlikte olma, omuz omuza olma ve mücadele günüdür" dedi.

Daha sonra 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından basın metni okunarak, "Bugün işçilerin, tüm yoksulların günü. İnsanca bir yaşam, savaşsız, adaletli bir düzen istiyoruz. Haksızlığa boyun eğmeyeceğiz" denildi.

Alanı dolduran onbinlerce kişi daha sonra sessizliğe gömüldü. Sessizliğin ardından alandan 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları yükseldi. Bu sırada alana konfetiler atıldı. Alanı dolduran kalabalık daha sonra Ruhi Su ile birlikte hep birlikte 1 Mayıs Marşı'nı seslendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz