Onbinlerce Tokatlı, Piknikte Bira Araya Geldi

İstanbul’da yaşayan Tokatlılar, Başakşehir Belediyesi’nin bu yıl 3.’üsünü düzenlediği ‘Geleneksel Tokat Buluşması’ etkinliklerinde bir araya...

İstanbul’da yaşayan Tokatlılar, Başakşehir Belediyesi’nin bu yıl 3.’üsünü düzenlediği ‘Geleneksel Tokat Buluşması’ etkinliklerinde bir araya geldi. AK Parti Milletvekilleri Harun Karaca, Mehmet Domaç ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da İstanbul’da yaşayan Tokatlılar katıldı.

Tokatlılar pikniğine katılan AK Partili Milletvekili Harun Karaca, “Bu organizasyonu üç yıldır yapıyoruz. Birinci sene 25 bin, üçüncü sene 50 bin civarında, bu senede 100 bin hedefle yola çıktık. Yağmur yağmasına rağmen burayı tıklım tıklım dolduran hemşerilerimize ben buradan teşekkür ediyorum. Zira böyle büyük bir organizasyonu kimse hayal edemiyordu. Ama arkadaşlarımız ve derneklerimiz destek verdiler ve herkesin evine ulaştılar ve buraya davet ettiler. Ayaklarına sağlık bu yağmurlu güne rağmen burayı doldurdular” dedi.

Reklam
Reklam

AK Partili Milletvekili Mehmet Domaç ise, "Büyük bir organizasyon. Benim gittiğim pikniklerde il olarak en büyük organizasyonlardan biri oldu. Bu organizasyonda Harun beyin başı çekmesi, onun bu konuda çok çalıştığını gösteriyor. Onu kutluyorum. Doğrusu Tokatlıların yaşlısı, genci, çocuğu büyüyü hepsinin bir araya gelerek kültürlerini devam ettirmeleri, barış ve dostluk içerisinde bir arada eğlenmeleri bizi çok sevindiriyor” diye konuştu.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Şamlar piknik alanının vatandaşın hizmetine sunduklarını belirterek, "Başakşehir ilçemizde en güzel piknik alanı olarak herhalde İstanbul’un en güzel piknik alanı. Merkeze yakın. Bugün burada Tokatlıları ağırlıyoruz. Tabi herhalde ilk defa bir piknik alanı bu kadar kalabalık görmüş oldu. Bu üçüncüsü. Her sene yapıyoruz. İstanbul’ da Tokatlıların oran olarak en fazla bulunduğu ilçe Başakşehir. Herhalde bu kalabalığın biraz sebebi de bizim ilçedeki Tokatlıların çok olmasından kaynaklanıyor. Biz burada her sene organizasyonlar yapıyoruz. Bu sene 100 bin dedik, seneye de sayın vekilim 150 binlik hedefi koydu. Zaten şuanda 100 bin hedefi de İstanbul’da kırılamayacak bir rakam. Ama bugün yağmurlu havaya rağmen bunca kalabalığın olması açısından seneye 150 bin rekoru kırılacak diye düşünüyorum. Güzel bir organizasyon oldu. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Şamlar Tabiat Parkı’nda saat 08.00’de başlayan piknik, gün içerisinde yapılan çeşitli etkinliklerle akşam saatlerine dek sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz