Önce böbrek nakli ardından evlenip bebek sahibi oldular-Marmaris'te diyalize girdikleri dönemde tanışan, böbreknakli olduktan sonra da evlenen çift, 6 yıl sonra evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı

Marmaris'te diyalize girdikleri dönemde tanışan, böbrek nakli olduktan sonra da evlenen çift, 6 yıl sonra evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Marmaris'te diyalize girdikleri dönemde tanışan, böbrek nakli olduktan sonra da evlenen çift, 6 yıl sonra evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Marmaris Ahu Hetman Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Azize ve Tezcan Acar, yaklaşık 10 yıl önce böbrek rahatsızlıkları nedeniyle Marmaris Devlet Hastanesi'nde diyalize girdikleri sırada tanıştı.

Azize Acar 2002'de, Tezcan Acar ise bir yıl sonra nakledilen böbreklerle sağlığına kavuştu. Çift, sağlıklarına kavuşmalarının ardından evlenmeye karar verdi.

Reklam
Reklam

Acar çiftinin evliliklerinin 6. yılında bebek özlemleri de sona erdi. 35 yaşındaki anne ve 43 yaşındaki baba, sezaryenle doğan ilk çocuklarını kucaklarına aldı. Çiftin, "Yusuf" ismini verdiği erkek bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ahu Hetman Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne ve babanın böbrek nakli geçirmiş olması ve doğum sırasında anne ile bebekte karşılaşılabilecek komplikasyonlar nedeniyle doğumun riskli olduğunu kaydetti.

Organ nakli geçiren hastaların ömür boyu kullanması gereken ilaçlar olduğuna dikkati çeken Dr. Türkyılmaz, bu ilaçların hamilelik döneminde anne karnındaki bebekleri etkileyebildiğini söyledi.

Bu nedenle bu tür durumlarda annenin kullandığı ilaçların yan etkileri bakımından bebeklerin doğum sonrası izlenmesi gerektiğini vurgulayan Türkyılmaz, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Tezcan Acar ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce iki hastaneye başvurduklarını ancak doktorların doğumun riskli olduğunu söyleyerek kendilerini geri çevirdiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Sağlıklarından sonra ilk çocuklarına da kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Acar, doktorlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: