Önce bozdu sonra çaldı

Kadıköy’de telefon ve internet hatlarını bozan, daha sonra da bozduğu hatları onarmak numarasıyla ev ve...

Kadıköy’de telefon ve internet hatlarını bozan, daha sonra da bozduğu hatları onarmak numarasıyla ev ve iş yerlerine girerek hırsızlık yapan Savaş K. (37) son işinde suçüstü yakalandı. Zanlının 1,5 ay önce hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildiği, hakkında hırsızlık suçu işlediği iddiasıyla 26 ayrı kayıt bulunduğu belirtildi.
Kadıköy, Şişli, Bahçelievler ve Beşiktaş’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan 7 ayrı hırsızlık olayında, bozulan telefon ve internet hatlarını onarmak bahanesiyle ev ve iş yerlerine giren bir kişi, 51 bin TL ile 4 laptop çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olaylarının ardından mağdurların verdiği bilgiler ve şüphelinin eşgalinin birbirinin aynı olması üzerine ekipler çalışma başlattı. Yapılan incelemede şüphelinin, önce belirlediği adreslere giderek bu adreslerde bulunan telefon ve internet hatlarını bozduğu, daha sonra da “Türk Telekom’dan geliyorum” diyerek ev ve işyerlerine girdiği belirlendi. Şüphelinin kablo çekmek bahanesiyle ev ya da işyeri sahibini uzaklaştırdığı, içeride yalnız kalınca da çekmecelerde, kasalarda ve çantalarda bulunan para ya da değerli eşyaları çaldığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

KİMLİĞİ GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENEREK BELİRLENDİ
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçede meydana gelen 3 ayrı hırsızlık olayını mercek altına aldı. Şüphelinin, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde bir iş yerinin güvenlik kamerasına yakalandığının anlaşılması üzerine ekipler detaylı inceleme başlattı. Görüntülerdeki kişinin, hırsızlık suçu işlediği iddiasıyla hakkında 26 ayrı kayıt bulunan Savaş K. olduğu tespit edildi.
Aynı cadde üzerinde yapılan uygulamada uzman ekipler, üzerinde Sükan Topçu adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı bulunan bir kişiyi suçüstü yakaladı. Üzerinde pense ve tornavida bulunan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.
Yapılan kısa süreli incelemede şüphelinin, 7 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştiren Savaş K. olduğu tespit edildi. Emniyete çağırılan mağdurların tamamının şüpheliyi teşhis ettiği öğrenildi.

CEZAEVİNDEN 1,5 AY ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞ
Emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmidiği öğrenilen zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Savaş K.'nın işlediği bir hırsızlık suçunun infazı nedeniyle Maltepe Cezaevi’nde 3 ay tutuklu kaldığı, 1,5 ay önce de tahliye edildiği öğrenildi. Şüphelinin suç işlerken hep aynı kıyafetleri giydiği, gözaltına alındığında da üstünde aynı kıyafetlerin olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz