Önce Denktaş'la görüşülecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Rum taraflarının verecekleri kağıtların içeriği meydana çıktıktan sonra hazırlıkları süratle yapacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, bu sabah MYK üyeleri ile Subayevleri'ndeki evinde biraraya gelerek 28 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra Cuma namazını kılmak üzere Kavacık Subayevleri Camii'ne geçti. Cuma namazının ardından cami önünde toplanan vatandaşları selamlayan Erdoğan, burada gazetecilerin New York'da devam eden Kıbrıs müzakereleri ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Erdoğan şunları söyledi:

"Biliyorsunuz ayaküstü açıklama yapmayı pek sevmem. Türkiye saati ile 15.30'da orada kağıtlar verilecek. Kağıtların içeriği nedir biz bilemiyoruz. O içerik meydana çıktıktan sonra bizler süratle gerekli hazırlıkları, müzakereleri yapacağız. Başta Sayın Denktaş olmak üzere ilgili arkadaşlarla da görüşmelerimizi yaparak, ondan sonra da atılması gereken adımlar neyse ona göre bir karara varacağız."

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, 'Rum Tarafı'nın planı reddetmesi halinde ne olacak?' şeklindeki soruya, "Biraz sabırlı olun' karşılığını verdi. Erdoğan daha sonra Kavacık Subayevleri Camii'nden ayrıldı.