Önce Güvenlik, Sonra Yıkılan Konutlar Göç Ettirdi

Engin ERTÜRK/BAŞKALE Başkale İlçesi'ne 48 kilometre uzaklıktaki Keçilioba Mahallesi 1997 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Mahallelerini boşaltan 40 aile Van ve Başkale'de

Engin ERTÜRK/BAŞKALE Başkale İlçesi'ne 48 kilometre uzaklıktaki Keçilioba Mahallesi 1997 yılında güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Mahallelerini boşaltan 40 aile Van ve Başkale'de yaşamaya başladı. Mahallede güvenliğin sağlanmasının ardından 2007 yılında KDRP kapsamında geri dönmek isteyen 12 aileye devlet tarafından konut yaptırıldı.
KONUTLAR ÇÜRÜDÜ İKİNCİ BİR GÖÇ YAŞANDI
Mahallelerine yapılan konutlara yerleşen 12 aile, 5 yıl oturdukları konutların çatlamaya başlaması ve yıkılmaya yüz tutmasıyla yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Evlerinin onarılması için yetkililere yaptıkları başvurularda sonuç alamayan 12 aileden 9'u yeniden göç etmek zorunda kaldı. Maddi durumu iyi olmayan 3 aile yıkılma tehlikesi bulunan konutlarda yaşamayı sürdürüyor. Keçilioba Mahalle Muhtarı Mithat Yağızer, şöyle dedi:
"2007 yılında aldığımız konutlar kısa sürede harabeye döndü. Defalarca yetkililere başvurduk. Ancak sonuç alamayınca göç ettik. Şu anda sorumlunun müteahhit firma olduğu söyleniyor. Ama kimse ortada yok. Konutlarımız yapılırsa gidip mahallemizde eski yaşantımıza dönebiliriz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: