Önce ilkokul diploması, sonra ehliyet aldı

Altındağ'da bir kadın, belediyenin açtığı kursa giderek önce okuma yazma öğrendi ardından da ehliyet aldı....

Altındağ'da bir kadın, belediyenin açtığı kursa giderek önce okuma yazma öğrendi ardından da ehliyet aldı.
Altındağ Belediyes, ilçedeki kadınların başarısı için çalışmalar yürütüyor. Semtlere kadın eğitim ve kültür merkezleri açan belediye burada kadınlar için çeşitli kurslar yürütüyor. Altındağ Belediyesi Beşikkaya Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Şehri Pamukçu, önce okuma-yazma öğrendi, ardından da hayalini kurduğu ehliyeti aldı.
10 çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Ordu Akkuş’ta doğan Pamukçu, hem maddi yetersizlikten dolayı hem de kız çocuğu olarak kendisine sıra gelmediği için okula gidememiş. Ancak aradan geçen yıllar, evlenip çoluk çocuğa karışması bile onun okuma isteğine mani olmamış. 3 yıl önce Beşikkaya Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi ile tanışan Pamukçu, okuma yazmayı öğrendi. Sonra da ehliyet kursuna yazıldı. Pamukçu, "Okuma-yazmayı öğrendikten sonra azmettim, önce ilkokul diplomamı aldım. Sonra da hemen gidip ehliyet kursuna yazıldım. İlkyardım sınavından 77, motor sınavından 78, direksiyon sınavından 95, trafik sınavından ise 76 alarak ehliyet almaya hak kazandım. Hayallerim gerçek oldu." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz