Önce İşkence Sonra Tedavi

Konya’da koyunları çalınan bir kişi, 4 adamıyla birlikte yaşlı bir bekçinin evini basarak 2 gün...

Konya’da koyunları çalınan bir kişi, 4 adamıyla birlikte yaşlı bir bekçinin evini basarak 2 gün boyunca bekçiye işkence yaptı. İşkence sonrası kolları, gözleri ve kafasında morluklar oluşan yaşlı adamı tedavi eden şüphelilerden 2‘si polis tarafından yakalandı.

Olay, merkez Meram ilçesi Salarlı Yaylası Dereaşıklar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet K. Kurban Bayramı'nda satmak için beslediği 44 koyununu bölgede çobanlık yapan N.Y.’ye teslim etti. N.Y. de koyunları alarak ortadan kayboldu. Koyunlarının çalındığı ihbarını polise veren Mehmet K., kendi çabalarıyla da koyunlarını alıp götüren şahsı bulmak için girişimlerde bulundu. Çobanlık yapan ve koyunlarını çaldığı iddia edilen şahsın mandırasının yanındaki fidanların bulunduğu arazide bekçilik yapan 67 yaşındaki Necati Ezel’in şahsın yerini bildiğini düşünen Mehmet K., 4 adamıyla birlikte bekçinin evini bastı. 2 gün boyuncu yaşlı bekçiyi esir alan Mehmet K. ve adamları, sopa ve demir çubuklarla döverek bekçiye işkence yaptı. Şüpheliler aynı zamanda yaşlı adamı bir otomobilin arkasına bağlayarak sürükledi.

Reklam
Reklam

2 gün boyunca işkence yapan şüphelilerden kaçarak kurtulan Ezel, bir kulübeye sığındı. Sabah da bir kişinin polise haber vermesiyle olay ortaya çıktı. Yaralı ve bitkin halde bulunan Ezel, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞTILAR

67 yaşında yalnız yaşayan adama 2 gün boyunca işkence yapan 5 kişinin, aynı zamanda evdeki tavukları da keserek alkol alıp alem yaptıkları iddia edildi. Şüphelilerin yaşlı adamı gözünde, başında ve kollarında oluşan yara ile morlukların geçmesi için eczaneden merhem alarak tedavi etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, kanlı kıyafetler ile bazı delillere el koydu.

Polis olayla ilgili yaptığı çalışmada işkencenin azmettiricisi olduğu iddia edilen Mehmet K. ile birlikte bir adamını yakaladı. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışma yapılırken, hastanede tedavi altına alınan yaşlı adamın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: