Önce Karne Sonra Sünnet

Tekirdağ’ın Şarköy Devlet Hastanesi’nde, karnelerini aldıktan sonra beş çocuğun sünnet edildiği belirtildi.Şarköy Devlet Hastanesi’nde yeni...

Tekirdağ’ın Şarköy Devlet Hastanesi’nde, karnelerini aldıktan sonra beş çocuğun sünnet edildiği belirtildi.

Şarköy Devlet Hastanesi’nde yeni oluşturulan sünnet poliklinikle ilgili 1 Haziran 2012 tarihinden itibaren kamuoyuna duyuru yapıldı. 8 Haziran’da okulların kapanmasının ardından daha önce kayıt yaptıran 5 öğrenci, Şarköy Devlet Hastanesi, sünnet polikliniğinde, Genel Cerrah Uzman Doktor Şener Okul tarafından sünnet edildi.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Çetin Kirezli, ilçe merkezinde belirli noktalara, hastanede genel cerrah tarafından sünnet yapılacağını astırdıkları afişlerle belde ve köylerde yaptırdıkları anonsla halka duyurduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Poliklinikte, 1 Haziran tarihinden itibaren kayıtları almaya başladıklarını anlatan Kirezli, şöyle konuştu: "Okulların kapanmasının ardından Anestezi Uzmanı Dr. Handan Özbek Ekici tarafından önce çocuklar ağrı ve acı çekmemesi için anestezi işleminden geçirildi. Genel Cerrah Uzman Doktor Şener Okul’un yaptığı cerrahi işlemle sünnet işlemleri gerçekleştirildi. Sünnet yapılan çocuklarımız bir süre müşahade altında tutulduktan sonra, aynı gün onları verdiğimiz hediyelerle evlerine gönderdik.”

İlköğretim 5.sınıf öğrencisi Ogün Bayka’nın ailesi Akgün-Seviye Bayka, çocuklarını ücretsiz olarak sağlıklı bir şekilde sünnet ettirmekten mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Çocuğumuzu bir kuruş dahi ödemeden, karnesini alır almaz sünnet ettirdik. Onun için güzel bir tatil hediyesi oldu. Bizim gibi maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarının bu şekilde hastane ortamında ücretsiz sünnet imkanından yararlanması bizleri çok memnun etti. Başta sünnet öncesi çocuğumuzun ağrı sızı duymaması için anestezi uygulayan doktorumuz, sünneti yapan cerrahımız, hemşire ve sağlık çalışanlarına, bizimle ilgilenen ve çocuğumuza hediye veren başhekimimize teşekkür ederiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: