Önce Kurs Verip, Sonra Işe Alacaklar

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine giderek eğitim kursu açan Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine giderek eğitim kursu açan Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), sertifika alan kursiyerleri, üyeleri aracılığı ile işe alacak. Belediye, kurs yeri ve eğitimi verirken, BEKSİAD ise makineleri verip, işe alacak.

Türkiye’nin önde gelen sorunları arasında yer alan işsizliğe çözüm bulmak ve bebe-çocuk konfeksiyonu sektörüne nitelikli işgücü kazandırmak amacıyla kamu ve özel sektör işbirliği ile BUSMEK kursu başlatıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile BEKSİAD arasında imzalanan protokol kapsamında planlanan meslek kursu resmi olarak başladı. Erikli BUSMEK Merkezi’ndeki kursun açılışına Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BEKSİAD Başkanı Rıdvan Güler, protokol, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

126 KİŞİ KURS GÖRÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Altepe, belediyecilik hizmetleri yanında insana da hizmet ettiklerini belirterek, “Şehrimizde değişik bölgelerde açtığımız bu kurslarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de burada açtığımız kursla kursiyerlerimiz hem meslek sahibi olmanın yanında, tekstil konfeksiyon sektöründe de çalışma imkanı bulacaklar. Düzenlenen eğitim programı eleman açığı bulunan bu sektöre ara elaman yetiştirerek, üretime katkı sağlamayı amaçlıyor.” dedi.

BEKSİAD tarafından Erikli Kurs Merkezi'nde overlok, düz dikiş ve reçbe olmak üzere 15 makine hediye edildiğini bildiren Başkan Altepe, kursun ise BUSMEK eğitmenleri tarafından verildiğini söyledi. Kamu-özel işbirliği kapsamında açılan bu eğitim merkezini tamamlayanların, aynı zamanda BEKSİAD üyesi işletmelerde de istihdam edileceğini anlatan Başkan Recep Altepe, “Şubat ayı itibari ile başlayan kurslarda düz dikiş, makineci, overlok makineci, kadın giysileri kalıp hazırlama, modelistlik, bilgisayarlı modelistlik, artistik çizim gibi branşlar bulunuyor. Şu anda 126 kişi eğitime devam ediyor.” şeklide konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise mesleki eğitimin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirterek, “Bütün ilimizdeki, geçen sene bir önceki yıla göre mesleki eğitimdeki kursiyer sayısı 18 binden 38 bine çıkmış. Mesleki eğitimde bizim ülkemizin bir eksiği var, o da mesleki eğitimde akreditasyon konusu çok önemli, bu alanda ihtisas sahibi misyon ve vizyon sahibi insanlara ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan BEKSİAD Başkanı Rıdvan Güler, 2012 Ekim ayında tohumları atılan mesleki eğitim kursunun açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Aylar evvel böyle bir eğitim merkezi bizlerin hayali idi. Bir ilki başardık. Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB el ele vererek, bu güzel kursu kentimize kazandırdı.” dedi.

Kurs bünyesinde konfeksiyon atölyesi, stilistlik atölyesi ve bilgisayarlı modelistlik kalıp tasarım atölyesi bulunduğunu anlatan Güler, bu alanda yaşanan kalifiye eleman sıkıntısının da bu şekilde aşılacağına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Açılışın ardından, kursa giren protokol üyeleri, kursiyerlerle sohbet edip yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kursa katılan kursiyerler ise daha önce bu tür işleri bilmediklerini belirterek, memnuniyetini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: