Önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ortaya çıkan ilaç vurgunu sonrası açılan davada, üst mahkemeye itiraz ederek tutuksuz yargılanmasına karar verilen 2 eczacı tekrar tutuklandı.

Turgutlu Savcılığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla doktor, eczacı ve eczane çalışanlarından oluşan 12 kişi geçen hafta gözaltına alınmış ve sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Devam eden operasyonda son olarak gözaltına alınan eczacı kalfası İ.A. da (26) sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Turgutlu Cezaevi'ne gönderilmişti. Tutuklulardan eczacılar F.D.G. ve A.Ö. bir üst mahkemeye yaptıkları itiraz sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu kişilerin 2 gün aradan sonra tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Operasyon kapsamında aranan Dr. R.G. ise henüz yakalanamadı. Olayla ilgili şu an 12 kişi tutuklu bulunurken, operasyonun geniş çaplı devam ettiği öğrenildi.