Öncesi ve Sonrası Fotoğraflarıyla Cinsiyet Değiştirmek

Küba'nın Transseksüel Topluluğunun Farkındalık Çalışması

"Reassign" isimli fotoğraf serisi, Şilili fotoğrafçı Claudia Gonzalez tarafından anlayışlı çekilmiş olan ve Küba transseksüel topluluğunun çeşitli üyelerinin portrelerini yansıtan bir fotoğraf serisi. Fotoğraflarda; her kişinin biri cinsiyet değiştirme ameliyatı öncesinde, biri de sonrasında olmak üzere iki adet fotoğrafına yer veriliyor.

İnsanların görünümü arasında önemli bir fark olmasının yanında, bu fotoğraf serisi bu insanların mutlaka iç değişim de geçirdikleri anlamına gelmediği algısını da iletiyor. Bu insanlar, cinsiyet kimliklerinin her zaman tanınmadığı bir dünyada, her zaman olduklarını bildikleri kişiyi fiziksel olarak da eşleştirmişler.

Reklam
Reklam

Ashenal

Yanelis

Danay

Sahira

Cynthia

Denny

Natali

La Chichi

La Fuerte

Lady Ross

Sissy

La Patrona

Vanesa

Bu fotoğraf serisi için, fotoğrafçı Gonzalez LGBTQ hakları ve reformları için mücadele olan bir kuruluş olan Küba'nın Seks Eğitimi için Ulusal Merkezi olan CENESEX ile beraber çalışmış. Fotoğrafçının bu tutkulu projesi, LGBTQ topluluğundaki sesi daha az duyulan insanalara bir ses olmayı amaçlıyor. Gonzalez fotoğraflar hakkında; "Bu resimler insanların vicdanlarını rahatsız etmek için değil insanların farkındalıklarına dokunmak için yapılmıştır. Bu resimler sizden bu insanlara yardım etmenizi değil, çok daha zorunu istiyor - özetle ve yoğun şekilde onların varlığının kendi varlığınız gibi gerçek olduğunun farkında ve önemli olduğunun farkında olmanızı istiyor" diyor.