Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Geçişlere Izin Verilmeye Başlandı

KİLİS (AA) - Vali Süleyman Tapsız, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye geçmek isteyen araçlara kontrollü izin verildiğini bildirdi.

Vali Süleyman Tapsız, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye geçmek isteyen araçlara kontrollü izin verildiğini bildirdi. Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısının, Suriye'nin Azez kentindeki olaylardan dolayı 19 Eylül'den bu yana yardımlar dışında kapatıldığını anımsattı. Özellikle bu ülkeye çimento sevkiyatının fazla olduğunu aktaran Tapsız, kapıda uzun tır kuyruğu oluşmasından dolayı Suriye'ye geçmek isteyen araçlara kontrollü izin verilmeye başlandığını kaydetti. Kapının yarın açılacağını dile getiren Tapsız, aynı gün içerisinde Esseleme Sınır Kapısı'ndan da Türkiye'ye araç girişi olacağını belirtti. Bu arada Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk gözleniyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye'ye gönderilen yardım konvoyunda yer alan tırlar ve Suriye'ye çimento taşıyan araçlar bölgede yoğunluk oluşturuyor. Sınır kapısı, herhangi bir kısıtlama bulunmamasına rağmen Suriye tarafından grupların tutumu nedeniyle, 19 Eylül'den bu yana yardımlar dışında kapatılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: