Önder Turacı'ya Belçika'dan tepki

Belçika Futbol Federasyonu tarafından milli takımda oynaması için Lüksemburg maçına davet alan Önder Turacı, milli takım yetkilileri ile görüşerek, oynamak istemediğini söyledi. Belçika basını, milli takım yetkililerine dayanarak verdiği haberlerde, "Turacı'nın dürüst davranmadığını ve Belçika'yı yolda bıraktığı" yorumlarına yer verdi.

Basında en ağır tepki Belçika Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Rene Vandereycken'den geldi. Vandereycken, konuyla ilgili olarak "Turacı? O artık geçmişte kaldı" değerlendirmesini yaptı. Rene Vandereycken, yaptığı açıklamada, ilk antrenmanında hayal kırıklığına uğradığını ve en büyük hayal kırıklığını da Önder Turacı'nın yarattığını belirterek, "Dün benimle görüşmeye gelmişti, ancak hiç kıyafeti olmadığı görülünce 'Kırmızı Şeytanları' yolda bıraktığı anlaşıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Belçika Futbol Federasyonu Teknik Komisyon Başkanı ve eski milli futbolcu Michel Preud'homme, Belçika'nın en büyük spor gazetesi Het Laatste Nieuws'e yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, Önder Turacı ile ilgili FIFA'ya yapması gereken resmi başvuruyu geçirdi" dedi.

Teknik komisyon başkanı, Belçika'nın bu konuyla ilgili kendine saygılı olması gerektiğini ifade ederek, "FIFA kurallarını uygulayacağız. Belçika Futbol Federasyonu, milli takımda oynamayı kabul etmeyen Turacı'ya 5 gün maç oynamama cezası verebilir. Biz büyük ihtimalle bu kuralı uygulayacağız. Bu kural uygulanırsa, Önder Fenerbahçe'de de oynayamaz. Bu kural yarın yapılacak Lüksemburg maçıyla başlar ve 5 gün sonunda sona erer. Türkiye Futbol Federasyonu, Önder'in tamamen serbest kalmasını bekliyor. Büyük bir ihtimalle Önder serbest kalacaktır" diye konuştu.

Belçika futbol tarihinde, Önder Turacı'nın kararı bir ilk olma özelliğini taşıyor.