Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne Kariyer Günlerinde Yoğun İlgi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye’nin gözde üniversitelerinin katılımıyla Aydın’da düzenlenen “Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye’nin gözde üniversitelerinin katılımıyla Aydın’da düzenlenen “Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri”nde büyük ilgi gördü.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri, Türkiye ve KKTC’nin gözde üniversitelerini Aydın’da buluşturdu. Üniversiteye girecek gençlerin tercihlerinde yer sahibi olabilmek amacıyla 14-15-16 Kasım 2012 tarihleri arasında 3 gün devam edecek etkinlikte, üniversiteler tarafından açılan tanıtım standları 10.00-17.00 saatleri arasında üniversiteye hazırlanan gençleri ve ailelerini ağırlıyor.

Reklam
Reklam

Üniversiteye hazırlanan gençlere, hayallerini kurdukları üniversiteleri yakından tanıma fırsatı sağlamak, gençlere ve anne-babalara yeni bakış açıları kazandırmak, Aydın’ın eğitimdeki başarısını ön plana çıkarmak ve Aydın’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye ve KKTC’den 27 tane tanınmış üniversite yer alıyor. Yaklaşık olarak 10 bin öğrenciye ve 5 bin anne-babaya ulaşmayı amaçlayan Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğine Aydın merkezde ve ilçelerde bulunan tüm eğitimciler ile öğrenci velileri davet edildi. Bu sayede, ekonomik yetersizlikler yüzünden okul gezilerine katılamayan, üniversiteleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamayan bireyler de bu fuara katılarak, bizzat üniversite temsilcilerinden bilgi alma şansı buluyor. Ayrıca seçkin üniversitelerin görevlendirdiği öğretim görevlisi ve öğretim üyeleri tarafından “Sınav Kaygısı, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Geleceğin Meslekleri, Verimli Ders Çalışma, Başarı ve Mutluluk” konularında seminer ve söyleşiler yapılarak öğrencilerin kişisel gelişimlerini geliştirmeleri sağlanıyor.

Reklam
Reklam

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VE SAMSUN’A YOĞUN İLGİ

Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri’ne Türkiye ve KKTC’den katılan 27 seçkin üniversite arasında yer alan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi standı, Aydınlı öğrenci, öğretmen ve velilerin akınına uğradı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Basın yayın Birimi Görevlileri Gökhan Çetin ve Rasim Yılmaz’dan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun hakkında bilgiler alan öğrenci ve velilere, Samsun ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni tanıtan broşür, kitapçık ve şapka hediye edildi. Kariyer günlerine katılan öğrencilere tercih yapmalarını kolaylaştırmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi bölümlerinin son sınavda öğrenci aldığı puanlar hakkında da bilgiler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: