"One Billion Rising" Etkinliği

Kadına karşı şiddete dikkati çekmeyi hedefleyen "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği Kocaeli'de de gerçekleştirildi.

Kadına karşı şiddete dikkati çekmeyi hedefleyen "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği Kocaeli'de de gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, kadına şiddete karşı olan kadın ve erkekler, protestolarını dans ederek ortaya koydu.

"One Billion Rising" etkinliği kapsamında İzmit Belediyesi Kültür Tepesi önünde toplanan kadınlar, çalınan müzik eşliğinde dans etti.

Kocaeli'deki etkinliği organize eden Saadet Ebru Kuka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya çapında gerçekleştirilen etkinliğin Kocaeli'de de düzenlediğini ifade ederek, 190 ülkede "kadına şiddete hayır" diyen herkesin aynı müzikle dans ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Dünyada 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını belirten Kuka, Türkiye'de ise her 2 kadından birinin şiddete maruz kaldığını söyledi.

Amaçlarının kadına yönelik şiddete "hayır" demek olduğunu vurgulayan Kuka, "Kadına yönelik yapılan şiddete karşı elimizde bir sihirli değnek yok ama gerçekleştirilen bu etkinlike çok büyük bir farkındalık yarattık çünkü dans ettik. Daha önce kadına yönelik var olan şiddeti farklı yöntemlerle anlattılar. Biz dans ederek anlatmaya çalıştık" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: