Onkoloji Hastanesi Sigara Bıraktırıyor

Kanserle savaşan Gaziantep Onkoloji Hastanesi, internet sitesinde sigarayı bırakan ve bırakmak isteyenler için köşe açtı....

Kanserle savaşan Gaziantep Onkoloji Hastanesi, internet sitesinde sigarayı bırakan ve bırakmak isteyenler için köşe açtı. 1 ay içerisinde web sitesini ziyaret edenlerden 8'i sigarayı bıraktı.

Sigaranın zararları her geçen gün değişik yöntemlerle sigara içenlere anlatılmaya çalışılıyor. Sigaranın zararlarını anlatan kampanyalara bir yenisini Gaziantep Onkoloji Hastanesi ekledi. Gaziantep Onkoloji Hastanesinin internet sitesinde 'Sigarayı Bırakıyorum' köşesiyle sigara içenler ve bırakanlar bir araya geliyor. Burada sigara içenler ve içmeyenler sigaranın zararları hakkında yorumlarını yazıyor. Siteyi gezen sigara tiryakilerinin bir dönemin tiryakileri tarafından yapılan yorumları okuyarak sigarayı bırakmacı amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Sitenin 1 ay önce kurulmasına rağmen siteyi gezen 8 kişinin sigarayı bıraktığı duyuruldu. Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi sorumlu Başhekim Yardımcısı Prof Dr. Alper Sevinç, bu internet sitesiyle sigara içenlerin ve kanserli hastaların sayısını azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Prof Dr. Alper Sevinç,"Sigarayı Bırakıyorum isminde Gaziantep Onkoloji Hastanesinin sitesine bir sayfa ekledik. Amacımız çok basit sigaranın bırakılmasın istiyoruz. Ama biz halkımıza halen bu konuda net bir mesaj veremedik. Sigara kanser yapıyor, sigara kalp krizine neden oluyor, sigara felce neden oluyor bunları açıkladık. Ama halen sigara bırakmanın yeterli olmadığını görüyoruz. Biz bu amaçla sigarayı daha önce bırakmış olanlardan veya şuan bırakanlardan daha sonra bırakmak isteyenler için bir site kurduk. Bu sitede kişiler yorum yazıyorlar ve bu yorumlarla diğer kişilerin bu yorumları okuyarak bunlardan etkilenmesi ve sigarayı bırakması konusunda teşvik edilmesini yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sigarayı bırakan bir erkek yorumunda;"23 yıldır sigara kullanıyorum. Web sayfasında Gaziantep Üniversitesi Onkoloji hastanesinin yapmış olduğu kanserin zararlarıyla ilgili görüntüleri ve yazıyı okuyunca sigarayı bırakmaya karar verdim o andan itibaren. Ve 23 yıldır kullandığım sigarayı bıraktım" derken, sigarayı bıraktığını söyleyen bir kadın ise şunları söyledi:"15 yıldır aktif olarak sigara içiyorum. Onkoloji hastanesi web sitesinde sigara bırakma köşesini gördüm. Sigaranın zararları ve kansere yol açtığını öğrendim. Sigarayı bırakmayı karar verdim ve sigarayı bıraktım."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: