Onlar da bizlerden biri...

Kocaeli'de, otizmli çocuklar ve ailelerinin katılımıyla ''Otizm Farkındalık Yürüyüşü'' düzenlendi.

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇ-DER) üyeleri ve bazı özel eğitim kurumlarının öğrencisi otistik çocuklar ile aileleri, Ömerağa Mahallesi Fethiye Caddesi'nde toplandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerinin arasındaki yürüyüş yolu güzergahından Kocaeli Valiliği tören alanına yürüyen topluluk, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçaslan, yaptığı konuşmada, nisan ayının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ''Otizm Farkındalık Ayı'' olarak kutlandığını, ay boyunca otizm farkındalığının artırılması, otizm salgınına dikkatin çekilmesi, otizmli çocuk sahibi ailelere eğitim verilmesi ve otizmli çocuklara şans verilmesi halinde neler başarabildiklerini göstermek adına çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

KOÇ-DER'in 2 yıl önce birbirine destek olmak amacıyla 9 ailenin bir araya gelerek kurulduğunu belirten Kılıçaslan, otizmli bireylerin de toplumun gerçeği olduğunun kabul edilmesi, insanları otizm konusunda bilgilendirip sağlık kuruluşlarına başvurmalarını sağlayarak erken tanı aşamasının yakalanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Otizmli bireylerin erken tanı ile eğitim sürecine çabuk başlaması, bireyin topluma kazandırılabilmesi açısından önemli olduğunu bildiren Kılıçaslan, otizmin henüz sırrı çözülemediğini ve bu hastalığı tedavi eden bir ilacının bulunmadığını kaydetti.

Kılıçaslan, şöyle konuştu:

''Günümüzde 150 çocuktan biri, otizm kategorisindedir. Erken tanı, bireyin eğitim sürecine çabuk başlaması ve topluma kazandırılabilmesi açısından çok önemlidir. Bunun için İzmit Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve Kocaeli Otistik Çocuklar Yaşam Merkezi kurulmasını hedefledik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kocaeli Üniversitesi Vinsan Yerleşkesinde prefabrike bir yapı tahsis etmesi ve Kocaeli Valiliğinin tefrişini üstlenmesiyle açılışını 5 Nisan Salı günü yapacağımız yaşam merkezine kavuştuk.''

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından topluluk dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz