Onlara "bayram" Yok

Kocaeli'de ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda yaşıtlarıyla bayram coşkusunu yaşamak yerine, aile bütçesine katkı

Kocaeli'de ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda yaşıtlarıyla bayram coşkusunu yaşamak yerine, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor.

Ellerindeki boya sandıklarıyla İzmit'te vatandaşların vakit geçirdiği alanlarda dolaşan boyacı çocuklardan 13 yaşındaki Yaşar Çelik, babasının cezaevinde olduğunu, annesinin de hastalanması nedeniyle 4 kardeşine bakmak zorunda kaldığını söyledi.

Okulun dışında kalan boş zamanlarında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını anlatan Çelik, ekonomik şartların, kendisini çalışmak durumunda bıraktığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Günde 15-20 lira kazandığını belirten Çelik, "Annem hasta olduğu için yaşıtlarım gibi kutlamalara gidemiyorum, hem anneme hem de babama para götürmem gerekiyor. İyi, kötü ekmek parası kazanmaya çalışıyorum" dedi.

İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Ferhat Tavcı da bayramda arkadaşlarıyla oynamak istediğini ancak aile bütçesine katkı sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu kaydetti.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: