Onları unutamadık!

New York Post son 10 yılın en etkileyici ve unutulmaz film karakterlerini kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı kategori halinde belirledi. İçlerinde Heath Ledger'ın canlandırdığı "The Joker", Uma Thurman'ın canlandırdığı "Bride" (Gelin), Johnny Depp'in canlandırdığı "Jack Sparrow" gibi karakterlerin yer aldığı listede daha bir çok önemli isim bulunuyor.



Evan Rachel Wood, "Thirteen" filminde canlandırdığı bir çok kötü alışkanlığı olan 13 yaşındaki Tracy karakteriyle anne babaların korkulu rüyası olmuştu.

Reklam
Reklam



Hilary Swank’a 77'nci Oscar Töreni’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran boksör Maggie Fitzgerald rolü için ünlü oyuncu, günde 3 saat boks yapıp 3 saat ağırlık çalışarak hazırlanmıştı.




Reese Witherspoon bu filmde canlandırdığı aşkı uğruna Harvard hukuk öğrencisi olmak için elinden geleni yapan Elle Woods karakteriyle kalpleri ısıtmıştı.




Meryl Streep’in beyaz bob stili saçlarıyla sert patron Miranda Priestly’i canlandırdığı, aynı adı taşıyan romandan uyarlanan film, sinema severlerden büyük ilgi gördü.




Halle Berry’nin, Leticia adında oğlunu yetiştirmek için uğraşan bekar bir anneyi canlandırdığı film büyük ses getirmeyi başardı.




Tek amacı “Little Miss Sunshine” güzellik yarışmasını kazanmak olan 7 yaşındaki Olive adındaki küçük kızı canlandıran Abigail Breslin, yaşına rağmen gösterdiği başarılı performansla hafızalara kazındı.




Charlize Theron’un bu rolü kotarmak adına büyük değişim geçirdiği filmde gösterdiği başarılı performans izleyenleri çok etkilemişti.




Kate Winslet’in Jim Carrey’le birlikte başrollerini paylaştığı bu filmde canlandırdığı Clementine karakteri izleyici tarafından büyük ilgi görmüştü. Clementine ve Joel arasındaki ilginç ve güzel aşk hikayesini çok farklı bir şekilde anlatan film “En İyi Orjinal Senaryo” ödülünü almıştı.

Reklam
Reklam



Film müziklerinin de Nicole Kidman ve Ewan Mcgregor tarafından seslendirildiği Moulin Rouge’da Kidman’ın canlandırdığı Satine karakteri nefes kesici ve inanılmazdı.




Quentin Tarantino’nun muhteşem ikilemesi Kill Bill Vol.1 ve Vol.2’de intikam hırsıyla yanıp tutuşan Bride (Gelin) karakteriyle Uma Thurman izleyenleri kendine hayran bırakmayı başardı.





“You know how i know you're gay?” (Gay olduğunu nasıl bildiğimi biliyor musun?) repliğiyle hatırlanan filmde Steve Carell’in canlandırdığı Andy Stitzer karakteri hafızalarımıza kazınmayı başardı.



Bill Murray Scarlett Johansson’la birlikte rol aldığı Lost in Translation’da, orta yaş krizi, yabancılaşma, bezme ve kronik uykusuzluk gibi sorunlarla boğuşan Bob Harris karakteriyle karşımıza çıkmıştı.



Matt Damon, Ajan Jason Bourne rolüyle son 10 yılın en önemli karakterlerinden biri olmayı başardı.



Bir çok ödüle layık görülen "Slumdog Millionaire" filminin başrol oyuncu Dev Patel, canlandırdığı Jamal Malik karakteriyle büyük ilgi gördü.



Johnny Depp, "Karayip Korsanları" üçlemesi sayesinde muhteşem karakterimiz Kaptan Jack Sparrow’la gönüllerde taht kurmayı başardı.

Reklam
Reklam


Javier Bardem’in canlandırdığı Anton karakteri sinema tarihinin en başarili kötü adamları arasına adını altın harflerle yazdırmayı başardı. İlginç saç kesimi ve kurbanlarıyla girdiği ilginç dialoglarla bilinen karakter listede yerini aldı.



Russell Crowe’un canlandırdığı etkileyici kahraman Maximus karakteri hepimizi kendisine hayran bırakmıştı.



Christian Bale bu korku filmiyle 80’lerin sadist seri katili, yatırım bankacısı Patrick Bateman gibi oyunculuk kariyerinin önünü açmış oldu.



Genç Jake Gyllenhaal’ın favori kült filmi, dünyanın sonuna doğru geri sayım yapan rahatsız edici tavşan Frank’ın hayalini gören Donnie Darko. Ancak Donnie bize bu aşk, neşe, gençlik endişeleri, zaman yolculuğu felsefesi ve kaderin gizemiyle dolu olan bu doğaüstü klasikte gerçekliğin aslında görünen olmadığını anlatıyor.



Joker rolüyle herkesi kendine hayran bırakan yetenekli oyuncu Heath Ledger zamansız ölümüyle tüm dünyayı şaşkına çevirdi.