Onların Güreş Sevgisi Bir Başka

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen pek çok güreş tutkunu, otellerde yer bulamadığı ya da konaklama ücretlerini

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen pek çok güreş tutkunu, otellerde yer bulamadığı ya da konaklama ücretlerini yüksek bulduğu için park ve bahçelerde sabahladı.

Yüzlerce kilometre öteden sırf güreşleri izlemek için kente gelen güreşseverler, sabaha karşı serinleyen havaya aldırmadan çimlerin ve betonların üzerinde uyudu.

Özellikle Selimiye Camii arkasındaki Osmanlı Mezar Taşları Sergi Alanı, cami bahçeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen konuklarını ağırladı. Hazırlıklı gelenler portatif çadırlarını kursa da, uykuyu karton kutu üzerine geçirenler de oldu.

Reklam
Reklam

Güneşin ilk ışıklarıyla uyanan güreş tutkunları kahvaltılarını yine bu alanlarda yaptı. Cami avlularında, Selimiye Meydanı'nda ve Osmanlı Mezar Taşları Sergileme Alanı'nda, uyuyanları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Konaklama fiyatlarının 80-2000 lira arasında değiştiği Edirne'd,e yıllardır konaklama sıkıntısı yaşanıyor.

Güreşleri izlemek için Antalya'dan gelen Mehmet Ali Karpuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş tutkusunun her şeye bedel olduğunu ifade ederek, "Biz buraya kemer almaya geldik, otele yatmaya gelmedik ki- "dedi.

Adapazarı'ndan gelen Ferhat Usta da her sene Osmanlı Mezar Taşları Sergi alanında kaldığını belirterek, sinekler harici açık havada yatmayı sevdiğini söyledi.

Usta, "Zaten otellerde de yer yok, bende her sene geldiğim de burada konaklıyorum, buranın müdavimiyim" diye konuştu.

"Bedava Palas" olarak adlandırılan Osmanlı Mezar Taşları Sergi alanı, güreşlerin yapıldığı Er Meydanı'na yakın olması, etrafının demir korkuluklarla çevrili olması, kent merkezinde bulunması nedeniyle otel parası yüksek geldiği için otellerde kalamayan ya da otellerde yer bulamayan güreş meraklılarınca tercih ediliyor.

Reklam
Reklam

Uyku tulumu, tencere, tava, çaydanlıklarıyla geldikleri alanda adeta kamp kuran güreşseverler, konaklamanın yanı sıra yemek ihtiyaçlarını da burada gideriyor.

Güreşlerin kritiğinin yapıldığı, şehirlerarası rekabetlerin konuşulduğu alanda, mezar taşları yastık yapılarak bir sonraki güne uyanılıyor.

Muhabir: Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: