Önlemler Ve Eğitimler Yangın Sayısını Azalttı

Bursa'da, geçmiş yıllara göre kentteki yangın sayısını önemli ölçüde azaldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı...

Bursa'da, geçmiş yıllara göre kentteki yangın sayısını önemli ölçüde azaldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, 2010 yılında fabrika, işyeri, kamu binası ve mesken olmak üzere toplam 941 adet binada yangın çıktığını, 2011 yılında bu rakamın 850’ye, 2012 yılında ise 795’ye düştüğünü söyledi. 3 yıl öncesine kıyasla bina ve işyeri yangın çıkışında ciddi azalma olduğunu kaydeden Doğan, Bursa’nın yoğun göç alan bir kent olduğunu hatırlattı.

Orhan Doğan, “Bursa’da nüfusun ve bina sayısının sürekli artmasına rağmen yangınların azaldığına şahit olduk. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önlem Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ve önlem hizmeti veren ekibimiz, binaları proje sürecinden itibaren kontrol ederek, gereken düzenlemelerin yapılmasını sağlıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Projelerin binaların yangınlardan korunması hakkında yönetmeliğe göre incelendiğini belirten Doğan, öngörülen şartlara uygun olması halinde projeye ‘ön olur uygun görüşü’ verildiğini, yine proje sürecinde olur verilen binaların, iskan aşamasında tekrar yerinde incelenip uygunsa ‘yapı kullanma itfaiye uygun görüşü verilebildiğini ifade etti. Doğan, işyerlerine de ruhsat yönetmeliğine göre binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelikteki öngörülen şartlara uygun hale getirildikten sonra itfaiye raporu verildiğine dikkati çekti.

Vatandaşlara taviz vermeden yaşadıkları mekanlarla ilgili önlemler aldırdıklarını anlatan Doğan, “Uzman ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler, vatandaşlara verilen temel yangın eğitimleri, bilgilendirme amaçlı olarak tüm BUSKİ abonelerine dağıtılan broşürler, konferanslar, itfaiye personeline verilen eğitimler, teşkilatımızın istasyon, araç, gereç ve personel sayısı ile teknik gücünün artırılması, planlı, programlı ve disiplinli çalışmalarımız oluşturmaktadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğine işaret eden Doğan, bu durumun da yangın sayısının azalmasına sebep olduğuna dikkati çekerek, çalışmalarına aynı hassasiyetle sürdüreceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: