Önsel: "devlet Fındıkta Olmalıdır”

Sanset (Sağra) Gıda A.Ş. Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel, Ordu ve Giresun illeri kalkınana kadar...

Sanset (Sağra) Gıda A.Ş. Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel, Ordu ve Giresun illeri kalkınana kadar devletin fındıkta olması gerektiğini söyledi.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Sağra Sanset Gıda A.Ş. Şube Müdürü Teoman Önsel, fındıktaki sorunun Ordu ve Giresun illerinin yıllardır kanayan yarası olduğunu belirtti. Önsel, 10 yıl önceki gazetelerde de aynı sorunların yazdığını hatırlatarak, "Fındığa bu zamana kadar bir düzen gelmedi. Fındık bölgemizin ana ürünüdür. Ordu ve Giresun’u çok ilgilendiren bir konudur. Biz fındığı kullanan bir firmayız. Hatırı sayılı miktarda iç fındık kullanıyoruz. Fındığa bu zaman kadar bir düzen gelmedi fındık sorunu her sene temmuz ayında başlayıp eylül ayında doruğa çıkıyor. Bir türlü hal olmadı” dedi.

Reklam
Reklam

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındıktan çekilmesinden sonra hükümet tarafından üreticiyi desteklemek için uyguladığı Alan Bazlı Destekleme modeli ile üreticiye destekleme ücretlerinin tek seferde verilmemesi gerektiğini ifade eden Önsel, “Toplu halde verilen para amacına uygun kullanılmayabilir. Alan Bazlı Destekleme ücretleri tek seferde üreticiye verilmemelidir. Bu iki taksit halinde de verilebilir. Bahar ayında üreticiye yarısı, fındık öncesin de diğer yarısı verilmelidir. Bahar ayında bahçe hazırlığını fındık öncesinde verilen destekleme ile hasat hazırlığını yapmalıdır. Bunu kış ayında verilirse üretici bu parayı piyangodan çıkmış bir para olarak kabul edip amacına uygun kullanmayabilir” diye konuştu.

Şube Müdürü Teoman Önsel, Ordu-Giresun Havaalanı'nın tamamlanmasından sonra Ordu ve Giresun illerine yabancı yatırımcıların gelerek bu bölgenin kalkınmasına yardımcı olacağına inandığını söyleyerek şunları kaydetti: “Bu iki bölgeyi ilgilendiren bu konu olan fındık Trabzon ve Samsun’da hissedilmez. Oysa bu iki ilde de fındık üretilmektedir. Ama yıllardır Ordu ve Giresun illerimizin kanayan bir yarası olmuştur. Her sene aynı senaryoyu izliyoruz. 10 yıl önceki gazetelerde de aynı şeyler yazıyor. Ben şunu söylüyorum: Bu bölge kalkınana kadar devlet fındıkta olmalıdır. Ben havaalanının bitirilmesinden sonra bu bölgeye çok şey getireceğine inanıyorum. Bu bölgenin insanı 12 ay fındık dalına bakmakla zamanını geçiriyor. Bu hava alanının faaliyete geçmesiyle yabancı yatırımcıların da bölgemize gelip çeşitli şekillerde yatırım yapacağına inanıyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım.”

Reklam
Reklam

Öte yandan Teoman Önsel’i ziyaretinde Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Erişen, Önsel’in ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: