ONSUR: Suriyelilerin Beyin Cerrahına Ve Sakinleştiriciye Ihtiyacı Var

Suriye Halkına Uluslararası Destek Platformu (ONSUR), Suriye'deki meselelerin değerlendirildiği toplantıda, halkın özellikle beyin cerrahına ve...

Suriye Halkına Uluslararası Destek Platformu (ONSUR), Suriye'deki meselelerin değerlendirildiği toplantıda, halkın özellikle beyin cerrahına ve ağrı kesiciye ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Toplantıda, Suriye'de 100 binden fazla hastanın tedavi beklediği belirtildi.

Suriye Ulusal Konseyi ve Uluslararası Müslüman Alimler Birliği tarafından, Suriye halkına uluslararası arenada hukuki ve insani destek amacıyla oluşturulan ONSUR üyeleri basın toplantısı düzenledi. Suriye hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda ülkedeki son durum hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılan Suriyeli doktor Abu Ali, bölgede doktora ve ilaca duyulan ihtiyaçtan bahsetti. ONSUR Genel Koordinatörü Bassam Dwaihi ülkedeki katliamlara değinerek, Suriye’ye yardım çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Suriye'de en fazla ilaca ihtiyaç duyulduğunu anlatan Doktor Abu Ali, “İlaçlar çok yetersiz. Şahit olduğumuz durumlarda, uzman doktorların gerekli olduğunu gördük. Suriyelilerin iyi imkanlara ihtiyacı var. Susuzluktan, soğuktan ve açlıktan kaynaklanan hastalıklar da hayli fazla. İnsani malzemelerin sınırdan geçişinde kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Her alandan doktor gerekiyor. Atılan füzeler sonucu her türlü hasar meydana gelebiliyor. Başta beyin cerrahı olmak üzere, genel cerrah ve fizyoterapistlere de ihtiyaç vardır. Yaralanmalardan kaynaklanan psikolojik hastalıklar da ortaya çıkıyor. Bu sebeple psikologlara da ihtiyaç duyuluyor. İlaç olarak ise sakinleştirici ve ağrı kesiciler çok lazım oluyor.” dedi.

Suriye halkının geçirdiği zor günlere değinen ONSUR Genel Koordinatörü Dr. Bassam Dwaihi ise “Suriye halkı en kötü sahnelere şahit olmaktadır. İlk 6 ay barışçıl bir ayaklanmanın yapıldığı Suriye’de bugün en acımasız katliamlar yaşanmaktadır. Çocuklar, yaşlılar ve tüm vatandaşlarla birlikte bugüne kadar 60 bine yakın şehit verilmiştir. 100 binden fazla nasıl tedavi edeceğimizi bilmediğimiz hasta bulunuyor. Nerede olduğu bilinmeyen 280 binden fazla kayıp var. Suriye dışına çıkan 1 milyondan fazla Suriyeli muhacir var. Başlarına yıkılan evlerden kaçan, maruz kaldıkları tecavüzden kaçan Suriyeli bulunuyor. Suriye’de emilen kan hakkında bilinçlenilmesi için buradan sesleniyoruz. Yapılan zulüm açıktır. Artık insanların buna dur demesini istiyoruz. Şuanda medyaya yansıyan, Suriye’de gerçek olanların 10’da biridir. Yapılan şiddete artık ‘dur’ demenin vakti gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: