Önü rehberlik, arkası çöplük

Şanlıurfa’da tescilli olduğu için müdahale edilemeyen tarihi binada restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Restorasyon binanın çevresine yansımayınca ortaya yine kötü görüntüler çıktı.

Şanlıurfa’nın kanayan yaralarından biri olan, kent merkezinde kötü görünümü ile tepki çeken, vilayet kavşağındaki eski Kız Meslek Lisesi yoğun tepkilerin ardından bir yılı aşkın süre önce restore edildi.

Tadilatına yasal nedenlerden dolayı uzun süre başlanılamayan binada, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu kez de bina çevresinde kötü bir görünüm oluşmaya başladı.

İç kısmı aslına uygun şekilde onarılan bina koyu kırmızı ve beyaz rengiyle dikkatleri çekerken çevresi ise kötü bir izlenim uyandırıyor.

Reklam
Reklam

Binadaki restorasyonu olumlu bulduklarını belirten vatandaşlar, “Binanın ön kısmı yapıldı ancak arka kısmında çöplük görüntüleri var. Yetkililer bir an önce arka kısmı da elden geçirmeli” şeklinde konuştu.

Uzun yıllar okul olarak kullanılan bina, 1980 ihtilalı döneminde sıkıyönetim komutanlığı olarak kullanıldı. 2006 Yılında Cumhuriyet’in ilk betonarme binası olarak tescillenen bina, kötü görünümüyle kentin yüz kızartan görüntüleri arasındaydı. Restorasyonunun bitmesiyle, yapı Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanılmaya başlandı.

O bina şimdi çevresinin de onarılmasını bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz