Onun gözü yükseklerde

Güzelliği ile Adriana Lima'ya benzetilen genç model ve oyuncu Sevil Uyar, küçük rollerle ısındığı oyunculuk kariyerine yavaş ama sağlam adımlarla devam etmek istiyor. Uyar'ın kendine güveni ve mesleği için duyduğu aşkı anlattı...

GENÇ YILDIZIN İÇİNİZİ ISITACAK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

2004 Miss Turkey Yarışması'nda 5.'lik ve 2006 Miss Model of Turkey yarışmasında birincilik kazanan, modellik yaptıktan sonra reklam ve dizi oyunculuğu ile sektöre ısınan Sevil Uyar, görünen o ki ilerleyen dönemlerde ismini daha geniş bir kitleye duyuracak. Zira bütün o çocuksu, coşkulu ruh halinin yanı sıra kafasına koyduğunu yapmasını sağlayan inatçı da bir yanı var.

Reklam
Reklam

Son olarak Kevin Costner'ın rol aldığı reklam filminde oynamayı bütçe sebebiyle reddeden Uyar, Mustafa Sandal'la birlikte Muhabbet Kart reklam filminin bir bölümünde de karşımıza çıkıyor. İlerleyen günlerde Fashion One TV'de bir moda programı sunmaya hazırlanan Uyar'la kariyerini ve hayallerini Akşam gazetesinden Selin Özavcı'ya anlattı:

Fotoğraf çekimlerinde gördük ki; Sevil Uyar cıvıl cıvıl, çocuksu ve heyecanlı biri... Biraz daha yakından tanıyalım mı sizi?

Manken olmayı hiç düşünmüyordum, çocukluktan beri hayalim oyuncu olmaktı. Aydın, Sökeliyiz biz... 5 kız kardeşiz ve babamızı erken yaşta kaybettik; bunun için annem hepimiz bir meslek sahibi olup ayaklarımızın üzerinde duralım istiyordu. Benim de muhasebe okuyup bankacı olmamı istedi. Oyunculuk yapmamı istemiyordu; 5 tane boylu poslu güzel kız, tek başına yetiştirdi bizi ve sanırım biraz korktu. Annemin sözünü dinledim ve İzzet Baysal Üniversitesi'ni bitirdim. Ama çevremdekiler hep bir güzellik yarışmasına katılmamı söylerlerdi...

GENÇ YILDIZIN İÇİNİZİ ISITACAK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Anne sözü dinlemediniz yani?

Reklam
Reklam

Yerimde duramadım ki, içim kıpır kıpır olduğu için bir ajansa girip şansımı denemek istedim. Neşe Erberk'e yazıldım ve güzellik yarışmasına girdim. 2004 Miss Turkey'de 5. seçildim. Podyum eğitimi aldım, defilelere çıkıp moda çekimlerine katıldım. Yavaş yavaş reklam oyunculuğuna başladım. Ardından dizi görüşmelerine gittim ve ilk rolüm 'Aşk Oyunu'nda Keremcem'in lise aşkıydı...

Sonra bir baktım dizi sözleşmem bitmiş, bağımsız olarak çalışıyorum, her işime kendim koşturuyorum. Piyasada artık belirli bir çevrem oldu, isteyen beni direkt olarak arayıp ulaşabiliyor. Bu arada Ayla Algan'dan oyunculuk eğitimi aldım. Gökhan Özen'le 'Yalan Dünya'da oynadım. Kısacası Sevil Uyar cana yakın bir Boğa burcu insanı. 1983 doğumluyum ama kendimi hala 19 yaşında gibi hissediyorum.

Tek başına yol almak zor olmadı mı?

Artık büyüdüm, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Annem bu sektörde olmama ilk başta karşı çıktı ama baktı ki hırslıyım, kendimi geliştirmeye hevesliyim, işler yoluna girdi. Şimdi tiyatro konusunda kendimi geliştirmek için çalışıyorum. Emre Kınay ile görüşüyorum ders almak için. Oyunculuğu çok sevdim! 'Yalan Dünya'dan sonra 'Çılgın Dershane Kampta' da oynadım. Bir dönem magazin programı 'Zoom'u sunuyordum. Bir setten bir sete uykusuz, vitaminlerle ayakta kalarak gittiğimi biliyorum. Ama çalışmayı hep çok seviyorum.

Reklam
Reklam

GENÇ YILDIZIN İÇİNİZİ ISITACAK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Erken yaşta mı başladınız çalışmaya?

Biz küçükken annem hep 'Babanız yok, hayata adım atın, kendi paranızı kendiniz kazanın, kimseye muhtaç kalmayın' diyerek güçlü olmayı öğretti. Okuldayken tezgahtarlık da yaptım, McDonalds'ta da çalıştım. Bu, zorlu bir piyasa ama şans ve istek olması gerekiyor. Bu zamana kadar elimden tutan biri olmadı. Duyuyorum ki; kısa yoldan şöhret sahibi olanların arkalarında hep biri oluyor, destek alıyorlar.

Böyle olmasını mı tercih ettiniz?

İnsanlar beni, gerçekten ben olduğum için istesinler. Birilerinin zoruyla, birilerinin aracılığıyla beni bir yerlere koymasınlar. Hayatımdan memnunum, işimi seviyorum. Bakalım hayat neler getirecek.

GENÇ YILDIZIN İÇİNİZİ ISITACAK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Görünen o ki kafanıza taktınız ve istediğiniz yolda tek başınıza ilerliyorsunuz...

Kafamı taktığım her şeyi yaparım, hırslı olmak zararlı bir şey ama benimki kendini geliştirmek ve yeniliklere açık olmak konusundaki hırs. Annem buraya gelmemden, bu sektöre girmemden korkuyordu ama insan karakterini bozmadıkça, magazine, gece hayatına aldanmayıp, şöhret havasına girmedikçe hiçbir sorun olmuyor. Başarıya giden basamakları yavaş yavaş çıkıyorsun zaten. İyi niyetliysen, önüne kötü insanlar çıkmıyor. Her şey insanın duruşu ile alakalı ki kendimi korumayı da çok iyi bilirim! Tabii ki zor bir sektör, rekabet ettiğim birçok insan var. Kendi başıma bir şeyler yapmaya alışmışım ben.

Reklam
Reklam

Peki, piyasadaki bunca genç ve yetenekli oyuncu arasından Sevil Uyar nasıl sıyrılacak?

Yapımcıların farklı farklı istekleri oluyor. Kimisi tanınmış yüzler istemiyor kimisi aynı kişilerle çalışıyor; hepsinin aradığı özellikler farklı. Ben oyunculuğum, doğallığım ve içtenliğimle fark yaratabilmelim ki aradan sıyrılayım.

Son dönemde Kevin Costner'ın da rol aldığı THY reklam filminde yer almayı kabul etmeyişiniz konuşulmuştu. Sahiden de para için miydi?

Kevin Costner ile oynayacağım reklam filmi için 500 TL teklif ettiler; onca saat sette çalışacağım ve diyalogsuz bir filmde 3-5 saniye görüneceğim! Aynı gün için Bursa'dan bir tanıtım işi gelmişti. Zaten piyasada kriz var, açıkçası Bursa'daki işin bütçesi daha uygun geldi. Hem evimin kirasını, faturalarımı Kevin Costner mı ödeyecek? Bunları düşünerek ben Bursa'daki işi seçtim.

GENÇ YILDIZIN İÇİNİZİ ISITACAK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Ama o bir Hollywood yıldızı; oyunculuk bağlantısı açısından iyi olmaz mıydı?

Hiç düşünmedim ki! O an öyle karar verdim. Eğer diyaloğum olsaydı bedava bile rol alırdım ama diğer işi kaçırmak istemedim.

Reklam
Reklam

Son dönemde bir reklam filminde izlediğimiz Adriana Lima'yla benzerliğiniz fark ediliyor değil mi?

Şu sıralar hangi fotoğrafçı ile çalışsam Lima'ya benzetiyorlar beni. Gerçi onun yanakları daha dolgun... Bir dönem basın bana yerli Adriana Lima dedi ama sonra unutuldu gitti. Ona benzetilmek beni rahatsız etmiyor çünkü beğendiğim bir model.