Onur Air açıklama yaptı

Onur Air Diyarbakır- İstanbul seferini yapan uçağıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Hasançebi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Sivil amaçlarla da değerlendirilen Diyarbakır Askeri Havaalanı'nın dar çıkış pistleri nedeniyle Diyarbakır- İstanbul seferini yapan ONUR AIR uçağı çamura saplandı.

Olayın ayrıntısı şöyle: 31.12.2003 tarihinde İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan TK 047 sayılı MD-88 tipi Onur Air uçağı, yolcusunu aldıktan sonra uçuş pisti anlamına gelen Runway'e çıkmak üzere yan pist olan Taxiway'e hareket etti. Ancak Diyarbakır Havaalanının askeri niteliğinden ötürü yan pisti diğer havaalanları ile karşılaştırılarak normalden biraz dar. Pilotun yaptığı manevra sırasında uçağın iki lastığı yan pistten çıkarak, pist kenarındaki çamurlu alana saplandı. Olay henüz kalkış pistine çıkmadan gerçekleşti. Uçağın çamurdan çıkarılması için hemen çalışmalara başlanırken, zaman kaybetmemek adına yolcular başka bir Onur Air uçağı ile İstanbul'a gönderildi.

Reklam
Reklam

Bazı yayın organlarında yer aldığı gibi herhangi bir facia atlatılmadığı gibi yolcular arasında da herhangi bir sıkıntı ya da panik oluşmadı. Ayrıca herhangi teknik bir sorun da yaşanmadı, sadece yan pistin özelliğinden ötürü lastikler çamura saplandı.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur."

Anahtar Kelimeler: