Onur Air, Konya seferlerine başlıyor

KONYA (İHA) - Türkiye'nin ilk özel hava yolu şirketlerinden olan Onur Air, İstanbul-Konya arası seferlere başlıyor.

Konuyla ilgili Bera Otel'de basın toplantısı düzenleyen Onur Air İletişim Direktörü Rauf Gerz, Onur Air'in Türkiye'nin en büyük özel hava yolu şirketi olduğunu belirterek, "Şu anda 29 uçağımız var ve 6 bin 700 koltuk kapasitesi ile uçuş yapıyoruz. İç ve dış hatlarda en fazla yolcu taşıyan şirket biziz. Geçen yıl iç hatlarda 2 milyon 100 bin, dış hatlarda ise 2 milyon 800 bin yolcu taşıdık. Bu yıl bu rakamı toplamda 6 milyon 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Konya'nın kendileri için önemli bir kent olduğunu dile getiren Rauf Gerz, "Konya coğrafya olarak önemli bir kent. Biz şirket olarak Konya için geç bile kaldık. Başlangıç olarak hafta içi her gün 11.30'da İstanbul-Konya; 13.30'da Konya-İstanbul seferleri ile başlayacağız. Konyalılar'ın ilgisini bekliyoruz. Eğer doluluk oranları yüzde 60 ve üzerinde olursa sefer sayılarını artıracağız. Ayrıca doluluk oranına göre hava alanına servis koyma planımız var. 76 YTL'den başlayan fiyatlarımızla Konya ve komşu illerden talep bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Onur Air'e Hollanda tarafından yapılan ambargo konusuna da değinen Rauf Gerz, "Bu bize değil, Türkiye'ye yapılan bir hareketti. Biz 300 binin üzerinde sefer yapmış bir firmayız. Bu seferlerden hiç birinde kazamız, büyük bir arızamız olmamıştır. Bu ambargoya karşı Başbakanımız tarafından yapılan karşı tavır nedeniyle 13 gün sonra ambargo kaldırıldı. Biz de Hollanda hükümetine karşı itibarımızın geri iadesi davası açtık ve olumlu bir sonuç bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam