Onur Air Mardin'e ilk seferini yaptı

İSTANBUL (İHA) - İç hatlardaki 14. uçuş noktası Mardin'e tarifeli seferlerine başlayan Onur Air'i Mardin Havaalanı'nda davul-zurnayla coşkulu bir kalabalık karşıladı.

İç hatlarda uçtuğu nokta sayısını Mardin'le 14'e çıkartan Onur Air, Cumartesi hariç haftanın 6 günü bu şehre sefer düzenleyecek. Onur Air'in ilk uçuşuna; Genel Koordinatör Şahabettin Bolukçu, İç Hatlar Müdürü Nasuh Çetin ile basın mensubu ve davetliler katıldı. Mardin'in binlerce yıllık zengin tarihe sahip olduğunu belirten Onur Air Genel Koordinatörü Şahabettin Bolukçu, bu şehrin çok önceden uçuş planları arasında yer aldığını, uçak yenileme çalışmaları nedeniyle buraya rötarlı uçmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Mardin'deki antik Zeugma ve Hasankeyf'in dünyaca ünlü olduğunu ve turistlerin en çok görmek istedikleri bölgeler arasında yer aldığını hatırlatan Bolukçu, "Mardin hattının açılmasıyla birlikte, Güney Doğu'daki 'interland' projesini tamamladık. Akdeniz, Ege, Orta Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'i de kapsayan bölgelerde toplam 50 şehrimize hizmet veriyoruz. Mayıs ayının ilk haftasında Konya hattını da açacağız" dedi.

Mardin'in yüksek yolcu kapasitesine sahip bir şehir olduğunu kaydeden Bolukçu, "Mardin, Diyarbakır'ın alternatifi. Diyarbakır'a her gün iki kere uçuyoruz, sabah ve akşam olmak üzere. Mardin uçuşlarını ise öğle 13.35'de gerçekleştiriyoruz ki birbirini tamamlasın. Mardin'e 165 koltuk kapasiteli MD tipi uçaklarla tarifeli seferler gerçekleştireceğiz. Yolcu potansiyeline göre; Airbus'un 320, 321 ve 300 tipi uçaklarıyla da uçabileceğiz. Mardin Havaalanı bu uçakların iniş ve kalkışlarına müsait" diye konuştu.

Uçakla Mardin'e gelen Onur Air ekibi ve basın mensuplarını, Mardinli genç kızlar davul-zurna eşliğinde, ellerinde çiçeklerle karşıladı. Karşılama töreninde Mardin Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Kemal Kızılkaya, Belediye Başkanı Metin Pamukçu da hazır bulundu.

Reklam
Reklam