Onur Air pistten çıkan uçağını savundu

Onur Aır'den yapılan yazılı açıklamada, Kayseri-İstanbul seferini yapan Onur Air uçağının, olumsuz hava ve çevre şartlarının pist üzerindeki etkileri nedeniyle durmakta zorlanarak pistten çıktığı belirtildi.

Açıklamada, "Kayseri-İstanbul seferini 118 yolcusuyla gerçekleştiren MD-88 tipi uçağımız, İstanbul Atatürk Havalimanı 06-24 numaralı pistine inişi sırasında olumsuz hava ve çevre şartlarının pist üzerindeki etkileri nedeniyle durmakta zorlanmıştır. Gerek havanın yağışlı olması, gerek ise pist yakınındaki inşaat çalışmaları nedeniyle oluşan tozun kaygan hale gelmesi, uçağın güçlükle durabilmesinin ilk belirtileri olarak göze çarpmaktadır.

Reklam
Reklam

Uçağın 10 bin saat uçuş tecrübesine sahip Fransız Kaptan Pilotu Slim Mechedou, Onur Air güvenlik prosedürlerine göre hareket ederek pist sonu aşma sahasına vardığında uçağı bilinçli olarak yumuşak zeminde toprağa yönelterek durdurmuştur" denildi.

Saat 10.15'te meydana gelen olay sonrasında uçakta bulunan yolcuların normal yolla tahliye edildiği, uçağın kısa bir çalışmanın ardından bakım için aprona çekildiği de belirtildi.