Onur Air’de kusur bulunamadı

Türkiye'de bulunan Hollanda Taşımacılık ve Deniz İdaresi yetkilileri Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde Onur Air Genel Müdürlüğü ve teknik tesislerinde gerçekleştirdikleri toplantıları bitirdiler.

Dünden (19 Mayıs) itibaren toplam 20 saat civarında süren toplantılar sonrasında Hollandalı heyet, herhangi bir somut eksiklik bulamadı. Zaman zaman Onur Air'in organizasyon şeması, prosedür işleyiş sistemi ve buna benzer idari konular hakkında bilgi almaya çalışan Hollandalı yetkililer bugün (20 Mayıs) ülkelerine dönüyor.

Reklam
Reklam

Bu arada eş zamanlı olarak İstanbul'a gelen Alman yetkililer de yaptıkları incelemeler sonrasında Onur Air'in 26 uçaklık filosundaki hiçbir uçakta uçuşa engel olabilecek arıza veya teknik işleyişe yönelik bir organizasyon eksikliği, kusur veya ihmal saptayamadı. Alman heyetin incelemeyle ilgili düzenlediği rapordan sonra Onur Air'in Almanya'ya olan seferlerinin tekrar başlaması için sadece Almanya'daki siyasi iradenin vereceği karar bekleniyor.

Bu çerçevede, Almanya'nın birkaç gün içerisinde ve buna bağlı olarak da hemen sonrasında Fransa ile İsviçre'nin yasağı kaldırması bekleniyor. Hollanda'nın ise koyduğu bir aylık süreyi beklemeden uçuşları yeniden başlatması mümkün. Ancak, alınan bu yasaklama kararının Onur Air'in bir eksikliği veya kusurundan kaynaklanmadığının ortaya çıkmasından sonra daha çok politik stratejilere göre siyasilerin vereceği kararla yasağın kaldırılacağı tahmin ediliyor.