Onur Air'in teknik başarısı tescillendi

İSTANBUL (İHA) - Dünyanın en büyük uçak üretici şirketi olan Avrupa merkezli Airbus, yüzde 99,67 teknik başarı oranı sağlayan Onur Air'e "A321 Operasyonel Güvenirlilik Mükemmeliyeti" ödülü verdi.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Onur Air uçaklarına sözde teknik yetersizlik gerekçesiyle bir ay boyunca uçuş yasağı uygulayan ancak 12'inci gününde yasağı kaldırmak zorunda kalan dört Avrupa ülkesine cevap bizzat Avrupa'nın kendisinden geldi.

Türkiye'nin en büyük özel havayolu şirketi Onur Air, Airbus'ın sadece 2 yılda bir verdiği ve havayolu şirketlerinin 15 dakikayı aşan teknik nedenli gecikmelerinin sayısının yaptıkları uçuş sayısına oranı ile elde edilen değere göre hesaplanan "A321 Operasyonel Güvenirlilik Mükemmeliyeti" ödülüne dünyadaki tüm Airbus uçağı kullanan havayollarını geride bırakarak yüzde 99,67 teknik başarı oranıyla hak kazandı.

Reklam
Reklam

29 uçaklık filosunda 10 adet Airbus A321 bulunan Onur Air, 5-10 adet uçağa sahip olan ve 10'un üzerinde uçağa sahip olan şirketler olarak sadece iki havayoluna verilen ödülü ilk kategoriden aldı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde düzenlenen törende ödülü Airbus Müşteri Destekleri Genel Müdürü Daniel Bical'den alan Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana, dünyanın en güvenli havayolu şirketlerinden biri olduklarını bir kez daha tescil eden ödül için Airbus'a teşekkür etti ve yaptığı konuşmada "Onur Air, A320 uçağını uçuran ilk şirkettir. Airbus'tan daha önce de benzeri ödüller alan şirketimizin teknik ve operasyonel başarıları aynı şekilde sürecektir" dedi.