Onur Öymen "Kardak'ı kaptırmayız"

MUĞLA (İHA) - Bodrum'da bir dizi ziyaret gerçekleştiren ve katıldığı konferansta gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kardak'ı kaptırmayacaklarını söyledi.

Sabah saatlerinde Bodrum'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Daha sonra Bodrum Çarşısı'nı gezen Öymen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen 23 Nisan şenliğini izledi. Daha sonra Bodrum Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansa katılan Öymen, Bodrumlulara son siyasi gelişmeler hakkında bilgi verdi. CHP'ye sansür uygulandığını iddia eden Onur Öymen, yaptıkları açıklamaların basında yer almamasından şikayet etti. Açıklamaların ve çalışmaların yayınlanmaması nedeniyle, CHP'nin yeteri kadar muhalefet yapmadığının iddia edildiğini söyleyen Öymen, "Biz tüm konularda fikirlerimizi ve çalışmalarımızı açıklıyoruz. Özellikle kritik konularda tavrımızı net olarak belirtiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Dün yaşanan Kardak gerginliğiyle ilgili bir soruyu, "Kardak'ı kaptırmayız" diyerek cevaplayan Onur Öymen, "Sayın Süleyman Demirel'in dediği gibi 'Kardak'ı kaptırmayız'. Yunanistan'ın emrivakilerine izin vermeyiz. Hukukun üstünlüğüne aykırı hiçbir şey yaptırmayız. Fiili durumu bozdurmayız. Eğer hükümet buna izin verirse, biz hükümetin bunu yapmasına izin vermeyiz" dedi.